Logowanie

Gościmy

Odwiedza nas 42 gości oraz 0 użytkowników.

Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro

Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 01 Maj 2017 15:05 #58135

  • adrian_1
  • adrian_1's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Posty: 33
Jak w temacie, trochę poejzdzile na powyższych rolkach, hamowanie rolkami, wczoraj ujawniłem, że w lewej rolce pierwsze przednie koło rusza się na boki , myślałem że się poluzowalo a okazało się że gwint w szynie jest zerwany i nie da się wkręcić :( jest to szyna powerslide alfa 243

Moje pytanie co teraz ? da się kupić jedną szyne? a może da się coś z tym zrobić ? a jak nie to jaka szyne polecicie ?

aaa zapomniałbym, czy możliwe jest zerwanie gwintu jak wyżej od hamowania lewa rolka ?

dzięki z góry za pomoc

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 01 Maj 2017 15:22 #58136

Jest tylko jedna metoda naprawy, musisz znaleść kogoś kto zaspawa otwór tigiem, oczywiscie do aluminium pózniej trzeba bedzie nawiedzić otwór o średnicy 6 i nagwintowac do rozmiaru 8, kupno 1 szyny w sklepie raczej bez szans, na rynku wtórnym tez, a jak znajdziesz dobry zakład blacharski to zrobią to z gwintowaniem w 15-20min
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 01 Maj 2017 15:45 #58138

  • adrian_1
  • adrian_1's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Posty: 33
jak znajdę :) jezel8 nie to jaka szyne polecacacie do 400zl max, czy kupić taką samą , bo naprawdę jest bardzo dobra, jest jeszcze z tej firmy beta ale czym się różni od alfa?

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 01 Maj 2017 15:54 #58140

Ja zdecydowanie spróbowałbym naprawy, koszt nie wielki a szyna alfa jest w tym zestawieniu najlepsza, musiałeś za mocno śruby przykręcać i gwint się zerwał, jeżeli szukasz nowej szyny to nie ma lepszej jak pleasure tools i koła 3x110 choć wiąże sie to z kodatkowym zakupem kół, możesz też kupić zestaw 3x125 ale tylko na szynie pro
Ostatnio zmieniany: 01 Maj 2017 15:56 przez dgchannel.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 01 Maj 2017 16:24 #58143

  • adrian_1
  • adrian_1's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Posty: 33
a szyna beta czym się różni od alfa???

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 01 Maj 2017 16:44 #58144

  • Sainti
  • Sainti's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 689
Inny stop aluminium (6061 w Beta i 7005 w Alpha) i ogólnie sztywność i waga są nieco gorsze.

Edit: Jednak mostki między kołami są w obydwu. Widziałem zdjęcia jakiegoś starego rocznika.
Ostatnio zmieniany: 01 Maj 2017 18:15 przez Sainti.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 01 Maj 2017 17:13 #58145

  • adrian_1
  • adrian_1's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Posty: 33
Sainti napisał:
Inny stop aluminium (6061 w Beta i 7005 w Alpha), brak mostków między kołami i ogólnie sztywność i waga są nieco gorsze.
rozumiem, czyli alfa najkorzystniej kupić:) szkoda że są droższe :)

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 01 Maj 2017 18:26 #58148

  • Sainti
  • Sainti's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 689
Sorry, wygląda na to, że teraz Beta też ma mostki między kołami. Jakieś stare zdjęcia widziałem na których ich nie było. Według mnie do zwykłej jazdy spokojnie wystarczy Beta. Jak chcesz jednak kupować czyny, to poszukaj używanych, często można je dostać taniej.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 01 Maj 2017 21:36 #58179

  • adrian_1
  • adrian_1's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Posty: 33
dgchannel napisał:
Jest tylko jedna metoda naprawy, musisz znaleść kogoś kto zaspawa otwór tigiem, oczywiscie do aluminium pózniej trzeba bedzie nawiedzić otwór o średnicy 6 i nagwintowac do rozmiaru 8, kupno 1 szyny w sklepie raczej bez szans, na rynku wtórnym tez, a jak znajdziesz dobry zakład blacharski to zrobią to z gwintowaniem w 15-20min
a Ty byś dał radę to zrobić ?:)

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 01 Maj 2017 21:55 #58181

Osobiście nie spawałem aluminium i nie posiadam potrzebnej spawarki, mam jednak znajomych którzy mają doświadczenie i zaplecze sprzętowe, samo wiercenie i gwintowanie to nic nadzwyczajnego
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 01 Maj 2017 22:01 #58183

  • wolek
  • wolek's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 339
To może inaczej - czy znasz kogoś kto używa szyny po takim zabiegu? Chodzi o wytrzymałość.
Ostatnio zmieniany: 01 Maj 2017 22:11 przez wolek.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 01 Maj 2017 22:08 #58184

  • Tomcat
  • Tomcat's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 6182
Słabo się znam, ale aluminium trzeba spawać przy użyciu takiego samego stopu, więc wytrzymałość powinna być wysoka.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 01 Maj 2017 22:14 #58187

  • wolek
  • wolek's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 339
To nawet bym się nie zastanawiał. Ja za zrobienie z dwóch przewodów od klimy jednego (ucięcie, spawanie, sprawdzenie szczelności) zapłaciłem 50 zł.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 01 Maj 2017 22:37 #58190

  • adrian_1
  • adrian_1's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Posty: 33
dgchannel napisał:
Osobiście nie spawałem aluminium i nie posiadam potrzebnej spawarki, mam jednak znajomych którzy mają doświadczenie i zaplecze sprzętowe, samo wiercenie i gwintowanie to nic nadzwyczajnego
rozumiem, tylko w okolicy gdzie mieszkam nie ma ludzi którzy spawaja tigiem :(


Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 01 Maj 2017 22:39 #58192

  • adrian_1
  • adrian_1's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Posty: 33
wolek napisał:
To nawet bym się nie zastanawiał. Ja za zrobienie z dwóch przewodów od klimy jednego (ucięcie, spawanie, sprawdzenie szczelności) zapłaciłem 50 zł.
też bym się nie zastanawiał ale jak pisałem wyżej nie mam w okolicy człowieka który by mi to zespawal :(
może ktoś z forum pomoże ? oczywiście zapłacę za stracony czas

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 01 Maj 2017 22:40 #58193

  • wolek
  • wolek's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 339
Popytaj może u jakiś większych "tłumikarzy".
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 05 Maj 2017 18:15 #58329

  • adrian_1
  • adrian_1's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Posty: 33
znalazłem spawacza w rejonie :) jutro mam przywieźćmu szyne. powiedzcie mi jak to ma zespawac ? tam gdzie jest gwint na obkolo ma pospawac czy np cały otwór zaspawac ?:) pytam bo nie mam zielonego pojęcia

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 05 Maj 2017 21:28 #58341

Cały otwór, może nawet nadlać wiecej a pózniej to pilnik i papier ścierny do wyrównania płaszczyzny, najważniejsze to wywiercenie otworu w oryginalnym położeniu
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 06 Maj 2017 12:03 #58350

  • adrian_1
  • adrian_1's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Posty: 33
a jak zrobić żeby otwór gwintowany był dobrze zrobiony ? jakieś rady ?

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 06 Maj 2017 13:37 #58352

Najważniejsze to odpowiednie wyznaczenie środka otworu, przyłóż drugą szynę i jak najdokładniej zaznać środek, punktakiem zaznacz miejsce gdzie zaczniesz wiercić, użyj wiertła 6 a pózniej zacznij gwintować, podczas gwintowania rób jeden pełny obrót w prawo, pózniej musisz wracać w lewo, nie powinno próbować się gwintować kręcąc ciagle w jedną stronę
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
  • Strona:
  • 1
  • 2