Logowanie

Gościmy

Odwiedza nas 77 gości oraz 0 użytkowników.

Witamy, Gościu
Username: Password: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 06 Maj 2017 13:42 #58353

  • adrian_1
  • adrian_1's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Posty: 33
dzięki !!! napisze efekt po paru dniach:)

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 19 Maj 2017 11:11 #58903

  • adrian_1
  • adrian_1's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Posty: 33
no i zrobione ale inaczej, mój tata powiększył mi gwint i "obrobil" śrubę, jak nie pytajcie ?:) zabrał do garażu i za 30min wrócił. Śruba może nie estetyczna ale tata powiedział, że ja jeszcze upiekszy tzn. będzie inną bardziej estetyczna:) a teraz czy to działa ? Działa ! i trzyma nad wyraz mocno !!! już zapomniałem o dokrecaniu jak wcześniej, po ostrych hamowaniach powyższe spełnia swoje zadanie, i chyba nie ma opcji żeby się poluzowala:)


Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 19 Maj 2017 12:00 #58904

  • Tomcat
  • Tomcat's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 6182
Założył większą. A co z przejściem przez tulejkę?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 21 Maj 2017 18:55 #58967

  • adrian_1
  • adrian_1's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Posty: 33
wyrównał żeby tam gwintu nie było ale jak to się nazywa fachowo to nie wiem :) ale naprawdę to działa

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 21 Maj 2017 19:30 #58970

Na pewno konieczne było powiększenie średnicy otworu w łożyskach więc te już nie będą nadawały się do użytku przy normalnej ośce 8mm, osobiście nie zdecydowałbym się na takie rozwiązanie, wolałbym użyć dłuższej śruby np. z szyny suv i założyć nakrętkę z drugiej strony.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 24 Maj 2017 16:04 #59081

  • adrian_1
  • adrian_1's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Posty: 33
srednica otworu w lozysku zostala bez zmian! powiekszono jedynie gwint w szynie rolki

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 25 Maj 2017 09:43 #59094

  • Tomcat
  • Tomcat's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 6182
W sumie ciekawe.
Jak się na spokojnie przyglądnąć to część gwintowana jest sporo cieńsza od części środkowej.
Biorąc pod uwagę, że pracuje na ścinanie najmocniej atakowany jest początek gwintu, tj. przejście od części niegwintowanej do gwintowanej.
Czyli tak naprawdę to, że ośka ma 8 mm to ściema. Faktycznie pracująca jest 7mm.
Ciekawe. ;)

Nie chce mi się rozkręcać rolek żony, ale to znaczy, że w fitnesowych ośkach 6mm tak naprawdę pracuje jakieś 5mm. To ja się nie dziwię, że to jest słabe.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 30 Maj 2017 20:41 #59228

  • adrian_1
  • adrian_1's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • Posty: 33
jeżdżę już któryś tydzień, ostre hamowania bokiem i ... nic się nie rusza :)

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 12 Mar 2018 16:44 #65605

  • Warrior
  • Warrior's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Posty: 7
Mam ten sam problem z szyną Alfa z Powerslide Imperial Pro. Też przednie kółko. Zawsze staram się dokręcać śróbę mocno ale bez przesady. Jeszcze mam ponad rok gwarancji. Da radę coś takiego zareklamować czy powiedzą, że za mocno dokręcalem ?
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 12 Mar 2018 17:06 #65609

  • qbajak
  • qbajak's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • Posty: 1206
Warrior widzę, że jesteś z W-wy. Leć do Bladevilla mi w zeszłym roku dobrali inną śrubę + 2 nakładki w 3 minuty. Jeżdzę już tak od około roku i nic się nie dzieje. Koszt operacji jakieś 10PLN
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.

Re:Zmiana na inną szyne w Powerslide Imperial Pro 12 Mar 2018 18:27 #65610

  • Warrior
  • Warrior's Avatar
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Posty: 7
Dzięki :) Tak zrobię.
Administrator wyłączył możliwość publicznego pisania postów.
  • Strona:
  • 1
  • 2