Pierwsze rolki do 300zł
Witam, nigdy nie miałem rolek w rękach, tym bardziej na nogach. Ale jako że znajomi zaczęli jeździć postanowiłem że ja też zacznę. Mój budżet to max. 300zł, mam dosyć duży rozmiar bo 46, wkładka 30cm, waga ok 77kg. W tej cenie za dużego wyboru nie mam, ale chciałbym je również przymierzyć, dlatego mam wybrane 3 modele, proszę o radę które najlepiej wybrać.
1. Rolki Gara 1para Spokey, 199zł
http://www.sportxtreme.pl/rolki-gara-1para-spokey-produkt20240
2. Playlife - Urban 2015, 209zł + 60zł hamulec
http://bladeville.pl/p/rolki-1/playlife-363/playlife-urban-2015-18078#.WTUpAKAwjqB
3. Playlife - LA Men 2015, 229zł
http://bladeville.pl/p/rolki-1/playlife-363/playlife-la-men-2015-18079?items_per_page=16&order=price-asc#.WTUpHaAwjqA
Najlepiej idz osobiście do sklepu i przymierz. W tej cenie nie kupisz dobrych rolek. Szukaj używanych, lub zaczekaj i uzbieraj kasy i kup coś lepszego. Minimum to 500 zl. Ewentualnie idź do Decathlonu itp i tam wybierz coś.
Na pewno nie kupię używanych, droższych też nie chcę na razie, bo nie wiem czy się w ogóle "wkręce". Czyli jakie bym nie kupił z tych trzech to będzie to samo?
To kup rekreacyjne na początek.
Wszystkie 3 wymienione to szajs. Taka jest prawda. Np Playlife to jakaś odnoga marki powerslide, robiona z gorszych materiałów. Sam producent mówi o nich, ze jest to rolka do jazdy rekreacyjnej i odradza w niej skakanie itp...
Ja bym się zwyczajnie bal o własne zdrowie jeździć na takim czymś. Wybacz, ale takie sa realia. Dla kogoś kto wazy 50kg to sobie może krzywdy tym nie zrobi. Oczywiście bywaja różne przypadki. Nawet ktos 100kg może z powodzeniem na tym pojeździć jakiś czas.
Kup rekreacyjne Rollerblady itp... za 300 zl jakies znajdziesz. Najlepsze beda Spark, ale one sa drozsze.
Ale przecież ja nie będę skakał na nich, ja nawet jeździć nie umiem. Ja nie wiem jakie to są rekreacyjne, dla mnie rolki ro rolki, nie wiem jakie są różnice więc dlatego założyłem ten temat. Chcę kupić tanie bo jak mówię, dopiero się uczę więc jak mi się to spodoba, to na pewno kupię lepsze.
No to takie do zwykłej jazdy to są rekreacyjne, albo fitnesowe.
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
No właśnie, to te co podałem to są przecież rekreacyjne. Napisałem jakie mam do wyboru, intersuje mnie opinia o tych trzech modelach. Ja mam za duży rozmiar żeby w tych pieniądzach czegoś szukać bo praktycznie w żadnym sklepie nie mają rozmiarów na mnie.
W decathlonie mają w miarę tanie rolki. Jakieś file ostatnio widzialem. Albo intersport. Mają chyba RB Sirio. Jak ci sie ten sport spodoba, to pomyslisz kiedyś nad lepszym sprzętem. Jak juz kupujesz, to lepiej sprawdzone marki. Takie jak np Rollerblade czy fila. Oni produkują marketowe modele.
To dobry pomysł, żeby przymierzyć. Wygoda i dopasowanie to najważniejsze.
Kupując tanie rolki ryzykujesz, że:
- szybko coś się urwie lub połamie
- nie bedą wystarczająco sztywne (lato idzie, kiepskie plastiki na słońcu robią się plastelinowe)
- będą krzywo wykonane, np. krzywo zamontowane płozy - to akurat teoretycznie powinieneś być w stanie wychwycić, ale czasami cuda się dzieją.
Jesli akceptujesz powyższe ograniczenia to ok. W sumie to jest loteria.
To że kółka będą słabe to standard w tym segmencie cenowym, ale piszesz, że dopiero zaczynasz, więc może obleci. Zresztą nie jesteś ciężki.
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
Ostatni post: Kicking asphalt 2025 Najnowszy użytkownik: elliottwaters56 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte