Rolki 110 - 120 kg
Witam serdecznie, szukam sprzętu na rozpoczęcie przygody sprzed 25 lat.
Niestety waga obecnie waha się między 110 a 120 kg i chciałbym trochę pojeździć w ramach zbijania tej wartości.
Niestety sklepowa komercja nie przewiduje niczego powyżej 100kg.
Proszę o informację co i najlepiej skąd, bo między pracą a dziećmi mam mały margines zwiedzania sklepów.
45,5 / 46,0 stopa
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Wysłany przez: @mrq69Niestety sklepowa komercja nie przewiduje niczego powyżej 100kg
jak wezmiesz takie do 100 kg dadza zapewne rade, stawiam sporo ze jest jakis zapas: jak pisza do 100, to uniosa ze 120.
Wazne jest to: olac lozyska a skupic sie na dobrych kolach o duzej twardosci, tak minimum 86 A spokojnie, a raczej wiecej.
Mierzyc trzeba, niestety :/ Jak wysylkowo to wiecej fatygi z ewentualnym odsylaniem czego nie zycze.
Wcześniej, tak z 2013 roku wątek znalazłem że szyny klękają, kółka wiem że po pierwszym szlifie trzeba twarde kupić ale bardziej mnie te szyny bolą bo kompletnie się nie znam.
Co do limitów wagi to wolałbym jednak nie ryzykować bo rower kupiłem na 110 i niestety, rafki się gną 🙁
Tylko skorupy. Miekkie fitnesy odpusc.
Kola musza byc o twardości 85A w gore.
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
Albo ja nie wiem gdzie szukać albo na rynku posłucha. Czy ROLLERBLADE RB PRO X będą ok?
Mogą być ok.
Wszystkie rolki z twardą skorupą będą dobre od firm:
Rollerblade, Seba, FR, Powerslide i teraz Oxello, a może i nawet Roces.
TRZEBA MIERZYĆ.
Czyli podjechać do specjalistycznego sklepu (choć nie ma ich wiele), ale mają teraz duży wybór. Zależy gdzie mieszkasz, może będzie trzeba podjechać ponad 100km.
Twarda skorupa i jazda fitnessowa dla zrzucenia kg, no to pierwsze bym mierzył Rollerblade Maxxum Edge, z kołami 90mm. A jak nie będą wygodne to szukać dalej.
Coś takiego https://www.zicoracing.com/pl/p/Rolki-Rollerblade-Maxxum-Edge-90-20192020/2792
Dobre koła RB Supreme, dobra szyna o fajnej długości 280mm, wygodny but. Wielkość kół idealna by sobie jeździć rekreacyjnie i zrzucać kg. A przy tym solidna konstrukcja buta spokojnie da radę z cięższymi "zawodnikami"
ps: but raczej na węższe stopy, lub 'normalne" Jeśli masz szeroką stopę to może być problem.
Rozmiarówka w największych rozmiarach trochę szalona i raczej trzeba mierzyć na miejscu lub bawić się w odsyłanie
Ostatni post: Luźne wpisy Najnowszy użytkownik: michaelnaumann7 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte