Rolki dla 98kg do 400zł
Cześć . Po 15 latach przerwy chce wrócić do dzieciństwa i postanowiłem kupić rolki . Szukam czegoś do kwoty 400zł jednakże rynek jest tak duży , że potrzebuje rady . Ważę 98kg przy czym jestem mega wysportowany wiec rolki z czasem będą mi służyły do wygłupów . Znalazłem model Tempish wox uni ze względu na wygląd , koła 84 i twardość 85a jednakże ze względu na przyszłościowe wygłupy nie wiem czy to dobry wybór . Nie mówię tu o skate parkach , ale o zwykłym agresywniejszym przemieszczaniu się itd . Co sądzicie od o tym modelu ? Jest coś sensowniejszego lub godnego polecania ? Dodając: rozmiar stopy 28.5-29cm. Pozdrawiam
Poszukaj skorup. Marki: Rollerblade, Powerslide, FR, Seba.
W tej cenie będzie musiało być to używane, gdzie trzeba się liczyć z potrzebą wyprania linera oraz wymiany w skończonym czasie elementów eksploatacyjnych typu koła i łożyska.
Nie kupuj bez przymierzania. Przymierzaj długo, tj. min. 15 minut. Nie może być luźne, ale nie może boleśnie uciskać.
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
Tempish wox uni dla agresywniej jeżdżącego sprawnego 100 kilowca wystarczą na parę miesięcy. Jedynie przypomnisz sobie jazdę lub nauczysz od nowa paru podstaw. Potem rolki idą do śmieci, bo to jednorazówki. Szyna zespolona z miękkim butem nawet nie pozwoli Ci zapoznać się z konstrukcją standardowych marek jakie wymienił Tomcat.
@pieta Też tak właśnie myślałem… Czytając coraz więcej stwierdzam , że mogę dopłacić. Kwota 600 zł myśle , że będzie odpowiednia jednakże zależy mi na nowych rolkach . Szukając natknąłem się na TEMPISH Viber 90. Jest to dobry wybór czy nawet na tą markę nie patrzeć ?
TEMPISH Viber 90 wyglądają ciekawie, bo skorupa. Marki miały być: Rollerblade, Powerslide, FR, Seba, ale jak już patrzysz na cenę to te bym przymierzał.
Raczej się nie rozlecą, a najważniejsze żeby pasowały.
Z niskim butem jest np. tak, że jak pasuje Ci niestety but za 4k to go bierzesz, a jak akurat ten za 1k to tego bierzesz i nie ma to tamto. Tak jest z gołym karbonem.
Poprzedni miękki fitnessowy Tempish wox uni prawie na pewno będzie wygodny, ale to do jazdy jak dla dzieci.
Plastikowa skorupa to coś pomiędzy. Standard. Do uniwersalnej jazdy.
@pieta Rozumiem jak najbardziej jednakże gdy jest możliwości wydania mniej a równie dobrze kupić roku zawsze głowa spokojniejsza 🙂 Z firmowych w jeszcze przystępnej cenie jest Rollerblade freeride RB cruiser . Porównując do twempisha będzie do lepszy wybór ? Oczywiście wszystko muszę przymierzyć, ale stacjonarnych ciekawych sklepów we Wrocławiu nie widzę tylko zwykle sportowe jak decatlon, gdzie tam o poradę dobra trudno.
We Wrocławiu?
Poczekaj. 16 maja otwierają na nowo sklep na ul. Dawida. Będzie nazywał się jakoś Bogdanca.
Gościem na premierze będzie Danny Aldridge - patron jednego z modeli Rollerblade RB. RB cruiser będę trochę lepsze od Tempishy.
Na premierze będzie zamieszanie, ale powinno być na dniach sporo modeli do przymierzania dla Ciebie.
Ostatni post: Dzienniczek Lotnika. 😉 Najnowszy użytkownik: annetice2952142 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte