[Rozwiązany] Rolki do 1000 złoty Freeride
Cześć Wszystkim!
Jestem Gronek, mam 22 lata i po około 6 latach przerwy spowodowanej wypadkiem wracam do mojej starej zajawki jaką są rolki!
Zwracam się do was z ogromną prośbą poszukuję rolek do 1000 złotych koniecznie do jazdy freeride/miejskiej, oceniłbym moją jazdę na średnio zaawansowaną.
Myślałem o modelu "Rollerblade RB 80 DA Danny Aldrige PRO Model"
Bardzo lubię dynamiczą i dość agresywną jazdę miejską (Nie chcę rolek agresywnych), szybkie przemieszczanie z punktu a do b, murki schody itd. Będę też korzystał z nich na trasy rekreacyjne. Chciałbym znaleźć coś wytrzymałego i konkretnego, jak myślicie do 1000zł znajdę coś odpowiedniego?
Warto dodać,że nie do końca wiem jak dobrać prawidłowo rozmiar rolki a będę raczej zamawiał on-line. Jeśli dobrze pamiętam to 42 i rozmiar wkładki 26.5.
Z góry dzięki! pozdro.
Wybór rolki to indywidualna sprawa, wybierasz ktora lepiej lezy na stopie, a nie ta ktora Ci sie bardziej podoba, dodatkowo sprzet jak lozyska czy kolka schodzą na drugi plan.
But>liner>szyna...
Waska stopa
Poweslide imperial one
Rb twister/twister edge
Srednia stopa
Poweslide next
Szeroka stopa
Powerslide zoom
Seba fr
Jeszcze jest flying eagle, ale nie wiem jak go klasyfikować.
Modele w twardej skorupie, proponuje przymierzyc wszystkie, wybrac model ktory. najlepiej lezy.
Wszystkie raczej podobne.
Jak juz cos jezdzisz, to ciekawa opcja jest trinity i wejscie na kolka >80
Dzięki za odpowiedz!
A co uważasz/uważacie o "Rollerblade RB 80 DA Danny Aldrige PRO Model"
albo.. "Rollerblade Twister EDGE" , "Rollerblade RB 80 PRO"
Dodam ,że mam 183 cm i 87 kg nie wiem czy wytrzymają 😀
Sprawdź Seba FR-A. Świetne roleczki z zacięciem agresywnym. Wygodne.
Obecnie nawet nie myślę o innym modelu. Jedynie wygląd - czarny, trochę mi nie leży. Natomiast jeśli chodzi o wygodę, to wg mnie nie mają sobie równych, mógłbym w nich spać 🙂
Idealne do katowania i na skate park wyskoczysz lub na murek wskoczysz. Ja się nawet zastanawiam nad zakupem drugiej pary rezerwowej jak obecną zajadę. Na pewno lepsze od zwykłych FR1, które też mam.
Poza tymi to tak jak wyżej, modeli sporo, muszą być wygodne.
Ja mam stope około 265mm w skarpetach i rozmiar 41 jest idealny.
Twister Edge mi nie pasują - za wąskie
RB80 mają dziwną rozmiarowkę i duze przeskoki, mierzyłem i z moją stopa 265mm nie pasowały na długość.
Polecam Twister Edge. Z tych wszystkich jak przymierzałem wydały mi się najsolidniejsze. Pewnie też najbrzydsze, ale w wersji Edge X do skakania, schodów i kostkę przypuszczam, że są najlepsze.
Byle stopa się wpasowała, bo jak nie to trzeba coś szerszego.
Ostatni post: Kicking Asphalt 2021 Najnowszy użytkownik: dr Ida Kaczmarek Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte