Rolki do 500 zł
Cześć,
planuje zakup rolek do 500 zł i przeczytałem już chyba cały internet na ten temat. Kiedyś już jeździłem na rolkach, znam podstawy i dobrze sobie radzę, dlatego chcę kupić rolki do freeride.
Wiem, że ogólnie poleca się oxelo mf 500 i spookey freespo- te drugie ciężko teraz dostać.
Jednak ja chciałem zapytać o jeszcze 2, a właściwie 3 propozycje.
Znalazłem model powerslide zoom one 80 za 499 zl oraz w tej samej cenie playlife aztec. Czy te rolki będą dobrym wyborem? Które lepiej wybrać?
I teraz moje główne pytanie, na stronie rollinn.pl przecenione są obecnie rolki powerslide vi fsk z 889 na 449zl https://www.rollinn.pl/rolki/rolki-powerslide-vi-fsk
Nie powiem, że wydaję się to bardzo sensowa opcja na takie rolki w takiej cenie, jednak czy są one dobrym modelem i czy warto? Bardzo dziękuje za odpowiedzi.
@zeluuha
Nie wiem jaką masz stopę - Zoomy z tego co pamiętam są szerokie. Jak Ci siądą i będą trzymać nogę to są bardzo ok.
Playlife o ile dobrze pamiętam to budżetowa wersja Powerslide. Gdzieś muszą przycinać na kosztach - zgaduję, że na jakości linera/kółek, ale głowy nie dam.
Co do Poweslide FSK VI - chyba Fasol tu na forum (dawno nie zaglądał), jeździł w tym systemie wiązania i bardzo sobie chwalił. Przez to, że dociskasz krobką pewnie łatwiej dopasować do nogi.
MF500 są chyba jeszcze szersze od Zoom'ów. Spokey freespo w życiu w rękach nie miałem, choć opinie miały dobre jak na bardzo budżetową rolkę.
Właśnie tej szerokości się obawiam, bo jestem bardzo szczupłą osobą, więc stope raczej też mam chudszą.
Znalazłem trochę informacji na temat tego wiązania atop i wydaję się to ciekawa opcja dla chudej stopy, tylko zastanawiam się jak będzie z usztywnieniem buta.
Wysłany przez: @zeluuhaZnalazłem trochę informacji na temat tego wiązania atop i wydaję się to ciekawa opcja dla chudej stopy, tylko zastanawiam się jak będzie z usztywnieniem buta.
Jak nie masz możliwości wybrania się do sklepu stacjonarnego i przymiarki różnych modeli to może właśnie ten model pozwoli na eliminacje żmudnego procesu zakupu/odsylania rolek...
A jak jesteś z jakiegoś większego miasta, to ja w pierszej chwili leciałbym do typowo rolkowego sklepu stacjonarnego. Rolki pewnie Ci tam zasugerują poza budżetem, ale przynajmniej będzisz wiedziała, co na node leży.
Z "wąskich" na ten przykład to Poweslide Imperial, ale też nie każdemu leżą.
Często też pojawiają się używki różnych modeli na FB grupie Wrotkarski Targ. Jak sie wie, co pasuje to można coś fajnego upolować...
Atop trzyma od góry, jeśli nie będziesz ściskać stopy jak w imadle to tak naprawdę nie robi wielkiej różnicy.
Co się liczy to SZEROKOŚĆ. Stopa ma leżeć ciasno, ale wygodnie. Gdzie wygodnie to nie znaczy "jak w starych bamboszach", tylko "nic mnie nie boli, mogę długo jeździć".
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
Właśnie nie mam za bardzo gdzie przymierzyć, mieszkam w małym mieście, dlatego szukam przez internet.
Chyba spróbuje z tymi powerslide Vi fsk, tylko wyczytałem, że to jest coś pomiędzy hard, a soft bootem, sprawdzi się na początek do nauki freeride?
Ostatni post: rolkowe mamy z wózkami Najnowszy użytkownik: jonimoffett679 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte