Rolki do 500
Witam. Jeżdżę na rolkach od tamtego roku. W tamtym roku kupiłem rolki za 100zł po 50% przecenie i wyjeździłem za nie 2 sezony, aktualnie jednak chce kupić coś droższego, lepszego. Mam kółka 80, jednak teraz chciałbym większe. Jeżdże jedynie rekreacyjnie po mieście, więc nie szukam niczego do agresywnej jazdy. Teraz kończy się sezon więc szukam promocji. Byłem dzisiaj w go sporcie i znalazłem kilka m. in. Rocers metropolis 500zł, Fila Bond kf alu 350zł, RB spark m 82 450zł, K2 fit sport m 320zł.
Niektóre z nich są wciąż 80, ale nie jest koniecznością aby były większe, po prostu fajnie by było. Jeśli macie jakieś inne propozycje, to piszcie 😉 Przedział cenowy to tak do 500 zł. Nie ukrywam, że im taniej tym lepiej, a w końcu nie jestem jakimś profesjonalistą 😀
Sprzęt Fila jest fajny wielokrotnie oglądałem rolki tej marki w sklepach,niestety zapomnij po upływie gwarancji że uda ci się dokupić w razie konieczności jakiekolwiek części ,ta firma nie prowadzi czegoś takiego jak serwis pogwarancyjny.Kółka Fila montowane seryjnie są miękkie i szybko się zużywają jeżeli masz sporą wagę i jeździsz dosyć ostro to załatwisz je bardzo szybko.O więcej informacji na temat sprzętu Fila zwróć się do tego gościa @Davaeorn on tą markę przerabiał na własnych nogach w normalnej jeździe.
Przy jeździe rekreacyjnej rolki jak te file dają radę. Pytasz o sprzęt całkiem różny. Dużo zależy od preferencji i tego co się jeździ. Ja bardzo lubię twardy but i jeżeli tylko dobrze by leżały na nodze to z podanych wolałbym rocesy. Przewaga jest spora. Bardziej przyszłościowe, trwałość, normalna szyna, lepsze koła, liner..to przewaga na starcie. Jeżeli sprzęt za około 100 wytrzymał ci 2 sezony to rocesy mogą być na wieczność 😉 Teraz czasu na polowanie na promocje masz sporo, to ogólnie poczytaj o sprzęcie, wtedy troszkę zmienisz podejście do tematu. Chociaż po dwóch sezonach to już pewnie czujesz w którą stronę cię ciągnie. Tylko jeżeli jak mówisz jeździsz rekreacyjnie po mieście, to nie wiem czy jest sens przechodzić na większe koła.
Dlaczego nie większe koła ? To chyba łączy się z szybszą jazdą, czego bardzo chciałbym : D
Oczwyiście to nie muszą być tylko te rolki, które podałem. Jeżeli gdzieś na necie są lepsze i tańsze, czy po prostu godne uwagi to też bym prosił o link 😀
Jeżdżę jedynie rekreacyjnie po mieście,
Wiemy tyle co napiszesz 🙂
No jasne, że przy technice to łączy się z szybszą jazdą, tylko czy bedziesz miał gdzie szybciej jeździc? U nas np. z tym kiepsko i i czy maja 100 czy 80 to najcześciej podobnie się turlają 😉 W miescie na mniejszych możesz więcej. Zwroty, hamowanie, przyspieszenie... Ja oczywiście uogólniam, ale w mieście często jest tak, że zanim pomyślisz o rozpędzeniu, to już musisz hamować, dlatego zastanawiałem się czy jest sens 🙂
Tzn to jest tak, że jest trasa w moim mieście dla rolkowców/rowerowców/biegaczy, gdzie jest gdzie sie rozpędzić. Te kółka nie są konieczne, ale chciałbym spóbować 😀
tych rolek Fila nie znam. Ale jeździłem na 2 parach podobnej klasy - Fila Master Wave z Decathlonu. I powiem tak. Jeśli jesteś kobietą, 45kg wagi i jeździsz raz na tydzień, to te rolki są spoko. Ale z tego co piszesz to nie jesteś 😛
Ja mam 70kg i ZAJECHANIE kółek zajęło mi w pierwszej parze miesiąc (około 100km) w drugiej 3 tygodnie (około 150km) - w tym drugim przypadku odpadały już fragmenty poliuretanu...
Generalnie jak możesz wydać 500zł to kup coś porządnego - RB Crossfire na jakiejś przecenie posezonowej itd...
Znalazłem coś takiego http://www.sklep-presto.pl/product-pol-46802-Rolki-fitness-meskie-Crossfire-90-Rollerblade-2014.html?gclid=CLeLgpTIvMgCFQ6maQodenUH5A&gclsrc ="aw.ds"
Teraz do porównania mam te i rocesy. Rady ? 😀
To dwie różne bajki i się nie powinno porównywać 🙂 Zupełnie inne przeznaczenie i konstrukcje.
Miałem crossfire. Były świetne, wygodne, szybkie..sprzedałem. Nie miałem podczas jazdy takiej frajdy jak mam w twisterach.
Bylem mierzyć ale gość mi jeszcze zaproponował niby lepsze smj rx89 Urban. Cena 270 wiec różnica spora. Jakies rady ?
Jazdy freeride nie wytrzymają, a do rekreacyjnej się nie nadają na starcie. Prawdopodobnie nie może ich sprzedać i próbuje wciskać 🙂
W stosunku do poprzednich, to niekoniecznie będziesz jeździł na nich szybciej. To co się pewnie odmieni i odczujesz na +, to trzymanie stopy i zwrotność. Gdybyś się zdecydował, to nie kup przypadkiem za dużych 😉
Będę je mierzyl wiec mam nadzieje ze będą ok ;). Pewnie te kupie chyba ze macie inne propozycje to szybko :p
Przymierzyłem te rolki i ... jakoś dziwnie mi się na nich jeździło. Trochę też mnie zniechęciło brak z tyłu hamulca, czego wcześniej nie zauważyłem xd Jeżdżę jedynie rekreacyjnie, więc ten hamulec mi nie przeszkadza. Poza tym zacząłem się zastanawiać, czy do jazdy rekreacyjnej potrzeba mi rolek, które kosztują 500 zł ? Tak wiem, tutaj oświadczyłem, że do tylu chce. Poczekam jeszcze na inne propozycje, nadal do 500 zł, jednak zaznaczam, że jeżdże jedynie rekreacyjnie, więc to nie muszą być super uber ekstra rolki.
Do zwykłej rekreacji dla faceta którego waga nie przekracza 80kg wystarczą http://www.whitesport.pl/oferta/produkt/skating/rolki/1018/rollerblade
Ostatni post: Rolki inline alpine/skate to ski Najnowszy użytkownik: woodrowlieb075 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte