Rolki Nils Extreme NA20006
Witam, chciałbym kupić rolki do jak najszybszej jazdy, ale niestety mój budżet jest dość niski, nie chciałbym wydawać więcej niż 300zł. Przeglądając internet natrafiłem na rolki wymienione w tytule. Na moje oko (mniej znającej się osoby od was) wydają się git ale ta cena chyba 240zł... No nie mogą być to super rolki - ale pytanie czy jest w ogóle sens je kupować. Czy wytrzymałościowo wytrzymają cały sezon... albo chociaż pół (po płaskiej nawierzchni) i czy utrzymają szybkość jazdy o ile faktycznie przyzwoitą zapewniają.
W internecie nie mogłem znaleźć żadnego testu ani opinii o tym modelu, co się oczywiście nie dziwie bo zapewne jest to jakiś szajs - ale na inny mnie nie stać.
@dawhar1
Owszem jest to rolka mocno budżetowa i to oznacza przede wszystkim niską jakość komponentów. Może wytrzyma, a może nie. Nie wiadomo.
Z drugiej strony budowa jest zerżnięta z klasycznych konstrukcji - to dobrze.
Szyna wygląda, że jest przykręcana. To dobrze.
Ale na zdjęciach nie widać w jakim zakresie może być regulowana. Ale zapewne jakaś regulacja tam będzie.
Kółka to totalna padaka, ale w tym segmencie nie ma prawa oczekiwać niczego innego, bo przyzwoity set kół aftermarketowych kosztuje tyle, co te rolki.
Łożyska mają najmniejsze z tego wszystkiego znaczenie, więc oby były. Grunt, żeby były też tulejki w zmontowanych kołach. Oski wyglądają na jednoczęściowe - ja myślę, że to dobrze, ale są i wielbiciele osi dwuczęściowych.
Zdjęcie tego modelu, które znalazlem pokazuje, że szyna to transformer - 3x100 lub 4x90. To dobrze. Jesli się okaże, że skorupa jest z mokrego kartonu i wygina się jak baletnica na scenie będziesz mieć opcje zejścia pół centa bliżej ziemi - to bardzo dużo znaczy.
W opisie producenta są wspomniane aluminiowe klamry. Mwahhhaahahaaa! Taka sama prawda jak reszta opisu... XD
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
Używane. Jest sporo grup na fb gdzie ludzie sprzedaja dobre rolki, czesto w idealnym stanie. W tej cenie nic dobrego, ani nawet sredniego nowego nie kupisz. Chyba ze ma sie to rozleciec po pierwszej jezdzie.
Warto poczekac i doskladac te 100-200 zl wiecej i kupic super rolki uzywane. Przes "super" rozumiem takie za sklepowa cene rzedu 800-1200 zl.
Ostatni post: Rolki inline alpine/skate to ski Najnowszy użytkownik: woodrowlieb075 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte