Rolki rekreacyjne, fitness do 350 zł dla kobiety
Witam,
Jestem tu nowy, szukam rolek dla siostry, która wybrała rolki jako WF na uczelni i zostałem poproszony o poszukanie najlepszych NOWYCH rolek dla niej tak w kwocie 300-350 zł. Siostra jest początkująca a rolki będą głównie używane podczas wf i do jazdy rekreacyjnej.
WAGA: 58 KG
WZROST: 163 CM
STOPA: 24,4 CM czyli rozmiar 39, tak?
Z polecanych znalazłem:
- K2 Athena 80 2015 - 325 zł
- Rollerblade Sirio Comp W - 340 zł
Możecie mi pomóc, które będą lepsze? Może jakiś inny model?
Poszukaj rollerblade spark, to są najpopularniejsze i zdecydowanie warte polecenia rolki rekreacyjne, w tej cenie na pewno gdzieś znajdziesz. Co do rozmiaru - każda firma ma nieco inną rozmiarówkę, dlatego sklepy zwykle podają tabelki z przelicznikiem "długość stopy - rozmiar". Pamiętaj, że nie należy kupować rolek za dużych (często w internecie można znaleźć informacje, żeby kupować rolki 0,5 cm dłuższe niż stopa, ale to jest błąd i przekłada się na gorsze trzymanie nogi przez rolkę, gorszą kontrolę nad rolką, mniejszą stabilność i ryzyko kontuzji).
Obciazona stopa czasem jest dluzsza od tej samej nieobciazonej o wlasnie ok. 0,5 cm, albo i wiecej, ale to juz jest powyzej normy.
Dlatego warto mierzyc obciazona, najlepiej po poludniu/wieczorem.
Co do SPARK'ÓW to już szukałem i nie znalazłem niczego w dobrym rozmiarze, jest z tym duży problem, znalazłem tylko ROLKI ROLLERBLADE SPARK 80W 2014 r.39 za 449 zł i ROLKI ROLLERBLADE SPARK XT 82 W ROZ.39 550 zł co znacznie przekracza mój budżet, ew
ROLLERBLADE SPARK SC 82 ALU W 38,5 za 399 zł ale nie wiem czy nie będą za małe. Możecie polecić jakiś sklep w Poznaniu? Ew. jakieś inne modele bo tego SPARKa ciężko dostać w tym rozmiarze
W Poznaniu jest zicoracing, profesjonalny sklep, ale niestety z wysokimi cenami. Sparków najlepiej szukać w sieciówkach typu go-sport, intersport, decathlon. Ewentualnie pójść do stacjonarnego sklepu, ustalić rozmiar a później szukać w internecie taniej.
Jeśli chodzi o sklep w Poznaniu to polecam www.roll4life.pl , przy Bogdance 🙂 Dobry wybór, profesjonalna obsługa 🙂
Ostatni post: Kicking asphalt 2025 Najnowszy użytkownik: christielemke58 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte