Rollerblade MACROBLADE 84 dla osoby około 100kg
Hej,
zamierzam kupić rolki. Jeździłem za dzieciaka na rolkach (z marketu) oraz całkiem sporo na łyżwach (swoich nie miałem, wypożyczałem na lodowisku).
W sklepach stacjonarnych nie mogę kupić rolek bo nic w nich nie ma:P Więc zostaje mi internet.
Mój wybór padł na:
Rollerblade MACROBLADE 84 lecz myślałem także o Rollerblade SPARK 84 ST - lecz skłaniam się ku tym 1.
Nie chcę skakać, ślizgać się i cudować (adrenaliny mi wystarczy mam już hobby w którym mogę się wyżyć 😉 Potrzebuje rolek po prostu do jazdy.
Ważę około 98kg więc sporo. Wybór powyższych modeli jest podyktowany kółkami (twardsze są - a z tego wiem ma to znaczenie przy mojej masie) A nie chce mi się wydawać kilkuset złotych na natychmiastowa wymianę kółek - bez sensu. Oraz budżetem.
Czy te rolki wytrzymają moją masę? Mam lekko szeroką stopę, czy but będzie wygodny? W opisach jest info że te rolki mają szerokie stopy.
Wiem ze jak rolki przyjdą to gdy będzie coś nie tak, odeślę i zamówię inny model - liczę się z tym że mogę mieć trochę zabawy z tym.
Podsumowując czy te modele rolek są ok? Czy mój typ jest odpowiedni? Jakie kółka w przyszłości do mojej masy?
Czytałem posty na forum, jest ich wiele - wiem o tym, lecz ciężko o jakieś konkrety które mnie interesują, niestety 🙁
Ostatni post: Rolki inline alpine/skate to ski Najnowszy użytkownik: annismerrifield Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte