Gorlice Maraton na rolkach 12.05.2012r
Zapraszam serdecznie w imieniu organizatorów.
Stowarzyszenie „Maraton” Gorlice jest organizacją pozarządową, która powstała w 1989r. Wpisana jest w Krajowym Rejestrze Stowarzyszeń, Sądu Rejonowego dla Krakowa Śródmieścia pod nr KRS 0000027922. Od 2010r. stowarzyszenie posiada status organizacji pożytku publicznego i realizuje zadania statutowe głównie z zakresu ochrony i promocji zdrowia, upowszechniania kultury fizycznej i sportu, ekologii , przeciwdziałania uzależnieniom oraz edukacji, oświaty, wychowania i rozwoju świadomości obywatelskiej i kulturowej.
Sztandarowym projektem Stowarzyszenia „Maraton” jest WEEKEND NAFTOWY, impreza o charakterze rekreacyjno-kulturalnym. Projektem tym promujemy Ziemię Gorlicką jako kolebkę światowego przemysłu Naftowego. Tutaj bowiem powstały pierwsze w świecie na skalę przemysłową kopanki ropy naftowej. W Gorlicach działał nestor polskiego naftownictwa Ignacy Łukasiewicz. W Gorlicach wreszcie zapłonęła pierwsza na świecie uliczna lampa naftowa.
Rok 2012 to jubileusz X edycji Weekendu Naftowego, który splótł się ze 190 rocznicą urodzin i 130 rocznica śmierci Ignacego Łukasiewicza. Zapraszamy do Gorlic na Weekend Naftowy od 11 do 13 maja 2012r.
Witam, mam pytanie co do trasy:
czy na przejeździe kolejowym się coś poprawi w stosunku do roku ubiegłego?
pozdrawiam
Z tego co mi wiadomo przejazd się nie zmieni. Coś przebąkiwano o remoncie nawierzchni przed metą. Dowiem się co i jak, gdy będę w Gorlicach - może już za kilka dni.
z tego co widzę na mapce najgorszy kawałek jest omijany z lewej obok pkp zdaje się, ale o wiele gorszy jest ten przejazd na dole, trzeba trzymać zęby zaciśnięte, żeby plomby nie wypadły, może by tam kawał gumy albo blachy rzucić?
z tego co widzę na mapce najgorszy kawałek jest omijany z lewej obok pkp zdaje się, ale o wiele gorszy jest ten przejazd na dole, trzeba trzymać zęby zaciśnięte, żeby plomby nie wypadły, może by tam kawał gumy albo blachy rzucić?
Rzeczywiście ten kawałek najgorszy jest mijany lepszą naweirzchnią.
Guma jak uczy życie może zawieść, blacha bardziej sie nadaje 🙂 A może po prostu cały czas jechać z zaciśniętymi zębami ? :)))
Rzeczywiście ten kawałek najgorszy jest mijany lepszą naweirzchnią.
Guma jak uczy życie może zawieść, blacha bardziej sie nadaje 🙂 A może po prostu cały czas jechać z zaciśniętymi zębami ? :)))
Ten zmieniony fragment trasy sprawdziłem. Pod względem asfaltu - idealny i jest to spora zmiana na korzyść. Niestety (dla mnie 🙂 ) jest bardziej techniczny. Jest tam 3-4 zakręty i wąskie rondo (typu unijnego) a szerokość ulicy ze 4 metry. Tak więc zły asfalt przed meta został kompletnie wyeliminowany. Co z torami nie widziałem ale chyba nic sie nie zmieniło. To samo lekki podjazd przed torami - nalezy się spodziewac nierówności.
Czy dużo podjazdów i zjazdów jest na trasie?
Jest bardzo płasko. Za torami jest chyba największy ale w sumie to taki jakby go nie było. (może 0,5% na 250m). Spokojnie na tych powerslidowch nordicach bez zadyszki wjedziesz.
Jadę na szybkich . 🙂
Na terenowych mógłbym nie zmieścić się w limicie czasowym.
A podjazdy w moim przypadku mogłyby trochę wyrównać szansę, a tak zostaje jazda na końcu stawki. 🙂
Jadę na szybkich . 🙂
Na terenowych mógłbym nie zmieścić się w limicie czasowym.
A podjazdy w moim przypadku mogłyby trochę wyrównać szansę, a tak zostaje jazda na końcu stawki. 🙂
Ja również przygotowuję się do podobnej roli - w świetle tradycyjnego najazdu klubów.
To witam w klubie - no właśnie załóżmy klub. 🙂 Może się będzie lepiej(szybciej) jechać.
To witam w klubie - no właśnie załóżmy klub. 🙂 Może się będzie lepiej(szybciej) jechać.
W kwestii klubu to polecam kksw krak.
Na listach startowych w obydwu kategoriach (7 i 42km) już blisko 130 osób. Oprócz uczestników z Polski także Słowacy i Ukraińcy. Takim tempem uda się dociągnąc do ponad 150 zawodników. Komu nie straszne 2,5 godziny podróży z Krakowa niech, jak to mówi młodzież, "wbija" do Gorlic 😉
Z Krakowa jedzie się 2,5 godziny? To cenna informacja, bo ja tez będę jechał z Krakowa.
Z Krakowa jedzie się 2,5 godziny? To cenna informacja, bo ja tez będę jechał z Krakowa.
2,5h to z zapasem - tyle jeździ mniej więcej autobus. Samochodem może się udać w 2h.
pozdrowienia dla wszystkich startujących -ja niestety nie mogę -rodzinna impreza.:S
Będzie padać?
No niestety - Gorlice dosięgnie chmura burzowa znad Skawiny :), ale z tego co na razie widać to rysuje się tendencja do łagodniejszego załamania pogody niż to przewidywano wczoraj. Pozostaje tylko obserwować icma...
Ostatni post: Kicking asphalt 2025 Najnowszy użytkownik: russbrazenor107 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte