Jazda szybka, długie dystanse, zawody i inne (:
Szyszkownik_ piękne zdjęcia!
Ogłoszenia parafialne dla mieszkańców Wrocławia i okolic:
kurs jazdy szybkiej na torze wrotkarskim został przesunięty na 15.04
https://www.facebook.com/events/576696902837312/
są również kursy:
nauka i doskonalenie jazdy na rolkach dla dorosłych na każdym poziomie zaawansowania również od 15.04 lub 16.04 (do wyboru)
https://www.facebook.com/events/257842071758272/
oraz dla dzieci od 16.04
https://www.facebook.com/events/2296585787254277/
filmik z zeszłego roku: https://www.facebook.com/kursyrolkarskie/videos/vb.246990415653497/1873102522744096/?type=2&theater
😉
"Energia podąża za uwagą"
No B) 🙂 😉 .
Chyba całkiem spora grupka Forumowiczów wybiera się do Berlina. Może potrenujcie trochę razem przed i przejedźcie Berlin jakimś pociągiem "Na rolkach", na przykład.
Albo Trans-Berlin Express.
To moze jakis team na Berlin?: )
288 osób zapisanych na CM 🙂 Powinno przebic 300, czyli na starcie najpewniej w okolicach 250-280 z nich sie pojawi.
A dziś luzne 2 kolka na bloniach.
No B) 🙂 😉 .
Chyba całkiem spora grupka Forumowiczów wybiera się do Berlina. Może potrenujcie trochę razem przed i przejedźcie Berlin jakimś pociągiem "Na rolkach",....
To było po angliczańsku 🙁 . (Znam jeszcze yes, yes, yes. B) 🙂 😉 ).
Najbliższy wspólny trening dla zainteresowanych, to nd., G., g. 12. na 1:40 w M. B) 🙂 😉 .
Sie wie , jak sie da :whistle: .
...
A dziś luzne 2 kolka na bloniach.
Dla Niewtajemniczonych, po ok. 8min/kolko B) 🙂 😉 .
Jeśli utworzy się grupa chętnych na wspólny wyjazd do Berlina to ja się dołączam 🙂 bo nadal się zastanawiam jak ten wyjazd sobie zorganizować.
Taka obserwacja - mimo, ze na swoim kanale yt zajmuje sie inna tematyka niz rolki to poradnik o maratonie w ostatnim czasie miesci sie w top 5 ogladalnosci, tak samo pojawiaja sie liczne hasla wyszukiwania zwiazane z rolkami. Zapotrzebowanie i wola ludu widać, że są 🙂
Nie pierwszy raz powtarzam - jesli by ktos chcial zająć się tematyka dlugich dystansow, rolek szybkich i szybkawych na yt - nisza ciągle jest niewypelniona 🙂
Jeśli utworzy się grupa chętnych na wspólny wyjazd do Berlina to ja się dołączam 🙂 bo nadal się zastanawiam jak ten wyjazd sobie zorganizować.
City Hostel, Glinkastrasse 10. Rezerwacja online. Trzeba być przygotowanym na spanie w kilkuosobowym pokoju, za to jest bardzo tanio. Dodatkowa atrakcja to sąsiedztwo konsulatu Korei Północnej 😉
To jest blisko do Reichstagu więc jedzie się na rolkach na start i na rolkach wraca. Chyba, że ktoś nie chce.
Równie dobrze można sobie znaleźć coś dalej, ale przy metrze bardzo wygodnie się podróżuje.
Do Berlina zielone Flixbusy jeżdżą chyba od 69 zł za osobę. Można też polecieć Ryanairem.
Samochodem z Krakowa 6,5-7 godzin.
Po Berlinie najlepiej jeździć metrem. Teoretycznie można płacić kartą, ale nam kiedyś nie wzięło więc warto mieć bilon i drobne banknoty euro.
EDIT: Już nie uda mi się znaleźć w City Hostel pokoju dla czteroosobowej rodziny... Trzeba poszperać po bookingu. Nie ma co zwlekać, 40 tysięcy biegaczy robi tłum.... Ale pojedyncze miejsca łatwiej znaleźć.
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
Także tak:
Na rolkach moj rekord predkosci to 330 km/h.
A dzisiaj po lesie troszke pogonilem w tempie maksymalnym 1:54 min/km 😀 zrobilem też o 8 km wiecej niz ma trasa 😉 Dlatego wlasnie nie ufam zegarkom z gps'em 😉
Na CM tylko analogowy sposob liczenia okrazen 🙂
Na rolkach moj rekord predkosci to 330 km/h.
A dzisiaj po lesie troszke pogonilem w tempie maksymalnym 1:54 min/km 😀 zrobilem też o 8 km wiecej niz ma trasa 😉 Dlatego wlasnie nie ufam zegarkom z gps'em 😉
Na CM tylko analogowy sposob liczenia okrazen 🙂
Endomondo rulez. Jeśli chcesz mieć wysoką prędkość wystarczy zapauzować i się przemieścić. Odkryje, że dystans został pokonany w bardzo krótkim czasie, a to oznacza wysoką prędkość.
Tak to działa i dzięki temu koleżanka wjeżdżała kolejką narciarską z prędkością 440 km/h, bo pauzowała na dole i uruchamiała na górze...
Jeśli w lesie to nic dziwnego. "- Czesio nie widzi satelitek!" :laugh: B)
Ale są jedyne do opierania treningu na prędkości. Właśnie biegowego, bo z rolkowym to jakoś nie chce działać.
Eno, w Gorlicach nie bylo endomondo tylko oficjalny pomiar wg ktorego bylo 330 km/h 😀 "Sztucznie" wygenerowane sie dla mnie nie licza 🙂
Pierwszy raz wyraznie mi stracil sygnal 🙂 Zazwyczaj jesli traci to na moment i potem na tej samej trasie zmierzony dystans rozni sie o np. 300-600 m.
Tak czy tak srednie tempo mozna obliczyc majac czas i dystans, takze jest ok 🙂
Wybieramy sie 1 maja na trase nowy targ-trstena 🙂 Cel 70 km, przygotowania Kasi do 200 km, moze bedzie jeszcze Sebastain. Ja? Zobacze, w tym momencie 70 km na rolkach to dla mnie bardzo duzo, zobacze czy podejde do calosci 🙂 Ktos chętny?
Święta bardzo aktywnie 🙂 B) :laugh:
Wczoraj przeszkody, dzisiaj rolki i bieg, a to jeszcze nie koniec 🙂 Żadnego sprzatania, przygotowywania, mycia okien. Skoro ma byc "wesoło" to jest B) :silly: :whistle:
Kasia dzis 50 km na kolnej, ja dołączam na ostatnie 20 km, potem sniadanie i bieg, tym razem w pojedynke. Zostaja jeszcze burpeesy i dzialania regeneracyjne. A jutro z rana jednak pogoda ma byc sucha, wiec moze jeszcze jakas jazda... 🙂
Jak wracalem z biegu ok 13 to juz na bloniach byly tlumy. Rano PUSCIUTKO i nawet wsrod psiarzy i biegaczy nizsza frekwecja.
i dzialania regeneracyjne.
🙂 Niech zgadnę: półgodzinna kimka? :laugh:
Pozdrów proszę Kasię 🙂 Trzymam za nią kciuki!
BTW. Jak na ten moment wydaje mi się, że przy jeździe długodystansowej i dobrej technice najważniejsze są mięśnie stabilizacji centralnej. Dopóki one trzymają jest ok, jak puszczą to nic nie pomoże.
Kasia dziekuje i odpozdrawia 🙂
Regeneracja? Masaze, odpowiednia ilosc snu (8-9h), rolowanie i tak - kimka popoludniowa 🙂 I to jest niesamowite, ze za kazdym razem zdarza nam się w pelni zasnać. Nawet na 20-30 min.
Core - podstawa. WSZEDZIE. Zwlaszcza po tym jak sie nasluchalem McGilla... Przeklada sie na KAZDA katywnosc i jej efektywnosc. Np. jesli mozg wyczuje brak stabilnosci w jakims miejscu to "odcina" pelne zasilanie do miesni. Sygnal nerwowy jest informacja że teraz robimy "ostroznie" i z podejscia na 100% klapa.
A dzisiaj wycieczka na kolna tym razem na jeden raz 🙂 Wstrzelilismy sie w okienko pogodowe 🙂 Co do jazdy przed CM - pewnie jeszcze z rana we czwartek na 2 kolka na blonia i tyle. Bardzo jestem ciekaw. Nie trenowalem jazdy w ogole, jezdzilem generalnie bardzo malo. Stad jestem dosc mocno ciekaw ile nam zajmie CM. Plan - jedziemy razem.
pojutrze CM 🙂 To ten moment kiedy zaczynam sprawdzac pogode 😉 Na razie jak sie to mowi "na dwa razy". Zobaczymy.
4. Biuro Zawodów mieścić się będzie w holu pod trybuną wschodnią Stadionu Miejskiego im. Henryka Reymana (Wisły) przy ul. Reymonta 20 w Krakowie.
Czynne w dniach:
25.04.2019 r. w godzinach 15:00-20:00
26.04.2019 r. w godzinach 15:00-20:00
27.04.2019 r. w godzinach 7:00-8:30
Godziny otwarcia, my odbieramy jutro 🙂 Czwartku nie polecam, bo pamietam ze raz przyszedlem a pakietow rolkowych jeszcze nie bylo. Piatek pewniejszy, tłumów i tak nie bedzie, nawet jak przyjdzie te 380 osob na raz 🙂
Przyjmowane będą wyłącznie oryginały oświadczenia (nie skan/zdjęcie)
Pojawia sie to coraz czesciej i moze stanowic formalne utrudnienie, takze daje znac.
Limit bez zmian - 3h. Drugi rok z rzedu zniesiono "wiekówki".
a. Podczas biegu uczestnicy muszą posiadać numery startowe przekazane przez Organizatora, przypięte z przodu do koszulki startowej.
Tez bez zmian. Chyba Tyle 🙂
Bedzie lalo czy nie - jedziemy 🙂
Ostatni post: Rolki inline alpine/skate to ski Najnowszy użytkownik: woodrowlieb075 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte