X Puchar Śląska - maraton w Katowicach 2019
Ja muszę pić w małych ilościach, bo inaczej to co chwilę do kibelka. Ale podczas wysiłku mogę wypić 2 litry i nic mi nie jest.
No, powinni się zabezpieczyć, wiedza jaka będzie pogoda. Pewnie będzie wystarczająco wody pitnej 🙂
Bawcie się dobrze i powodzenia!
Jeżeli prognozy się sprawdzą i będzie faktycznie około 30st C to będzie bardzo ciężko.
Na pewno to wiecie ale trzeba baardzo dużo pić i to nie w momencie, kiedy chce nam się pić a regularnie np co ustalony dystans albo co kółko w zależności od długości okrążenia albo co 10 minut. To bardzo ważne! odwodnienie na prawdę niszczy i odbiera siły! Pamiętam jak na sierpniowym zabrakło wody na jednym z okrążeń to szukałem podczas jazdy przy krawężnikach niedopitych resztek :S
Będę miał przychodnie 0.7l izotonika. To pewnie nie starczy
Myślę że minimum litr podczas jazdy muszę wypić. Kilka łykow co 1 okrążenie to dobry pomysł. Reszta to woda...
O której najlepiej być na miejscu? Żeby nie za wcześnie i nie za późno. Patrząc na te depozyty, rejestrację itd...
Zegarek mi mierzy kroki, dziś zrobiłem 15 tysięcy.... spacerowalem cały dzień tu i tam i się zebrało. Nogi bolą 😆 generalnie dzisiaj ledwo ledwo, nie mój dzień, zero energii.
Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.
Do zobaczenia jutro!
Przyjeżdżam z Andrzejem S.
Po wszystkim mam nadzieję, że kopniemy się na jakąś kawę i ciacho 😉
Ma ktoś pomysł gdzie? 🙂
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
Do zobaczenia jutro!
Przyjeżdżam z Andrzejem S.
Po wszystkim mam nadzieję, że kopniemy się na jakąś kawę i ciacho 😉
Ma ktoś pomysł gdzie? 🙂
Są tam jakieś kawiarenki itp...
Zaraz idę spać - o 7:15 wstaje...
Będę tak około 10h45... przed 11h
Tak jak tradycja CM jest deszcz to w Kato upał. 31 st. Do zobaczenia na miejscu 🙂
Tak jak tradycja CM jest deszcz to w Kato upał. 31 st. Do zobaczenia na miejscu 🙂
Hehe, akurat w tamtym roku mega lało, po wszystkim wyszło słońce. Nawet majtki wykręcałem. Startuję za 10 min. Do zobaczenia
2 lata temu na CM tez byla letnia pogoda, jednak w skali kilku lat to wyjatek, tak jak zeszloroczna ulewa w Kato 😉
Duzo wody wziete, takze damy rade 🙂
Kurcze, kolano prawe mnie boli. Pobolewalo mnie podczas rolek, ale dziś czuje uklucia, w bocznej części. Mam nadzieję że nie będzie problemu.
Chciałem wlać izotonik do bidonu, ale ten bidon taki kiepski, że nie jest praktyczny i może się wylewać. Wezmę butelkę oryginalną. Mam pasek do transportowania picia więc powinno być OK 😆
0.7l Wezmę ze sobą, jeden wypije przed i jeden po. Po 30km wezmę wodę, która będzie. 1 batonik po każdych 10km, wezmę 3 B) haha... akurat dziś najcieplej i najsloneczniej... Ale jak spać to z wysokiego drzewa, a nie jakiegoś krzaczka 🙂
Jak coś to tak: mam czerwona koszulkę z czarnym napisem Adidas. Granatowe spodenki i buty niebieskie - tak poza rolkami. A na rolki szary kask, czarne ciasne elastyczne długie spodnie i koszulka raka pomaranczowo czarna. Ale przede wszystkim niebieskie roleczki więc łatwo mnie zlokalizować.
Plecak ma chyba z kg.... napakowalem sporo picia...
Ja mam biały kask, białą koszulkę, czarne spadenki (na razie białe) i nr 178 i bolą mnie plecy hehe.
Chyba jestem fitness bo w pełnym zestawie ochraniczy
Moja druga połowa startuje na 10km nr 250.
Ja już jestem. Taki bar o nazwie witaminka, na samym końcu na wprost. Pomarańczowe napisy... pakiet odebrany
Jestem dokładnie tutaj. Cicho pusto i w cieniu. Jest miejsce na rozgrzewkę i ogólnie dobre miejsce na przeczekanie. Będę tu przez godzinę. Jest to po drugiej stronie jezdni zaraz przy starcie
Nr 78
O byliśmy w tym samym miejscu, ale przed Tobą 🙂 Kurcze taki szczegółowy opis, a nikt Cię nie znalazł 😉 - fakt nie zaglądaliśmy na forum będąc na miejscu 🙂
To były naprawdę dobre zawody 🙂 Jeszcze przed startem za wiele się nie chciało robić i najchętniej człowiek pooglądałby ścigających się z poziomu hamaka 🙂 I nawet nie chodzi o wynik czasowy, choć to mój drugi najlepszy, po tym wyjątkowym z Gorlic. Po prostu dobrze się jechało. Wszystko ładnie zagrało, człek jest zadowolony 🙂 Katowice mają coś w sobie i to jest fajne. Dzięki za spotkania i rozmowy, a także doping.
Ostatni post: Kicking asphalt 2025 Najnowszy użytkownik: charity26952233 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte