Zawody rolkowe 2019
A mi się Stolno w tym roku pokrywa z innym eventem 🙁 🙁
Szkoda, bo to bardzo fajne i prężnie rozwijające się zawody. Kris mocno rozwija ten projekt :woohoo:
A mi się Stolno w tym roku pokrywa z innym eventem 🙁 🙁
Szkoda, bo to bardzo fajne i prężnie rozwijające się zawody. Kris mocno rozwija ten projekt :woohoo:
Ciesze się że się rozwijają. Przyjadę tam pierwszy raz i mam nadzieję że trasa będzie na moje możliwości. 😉
"Energia podąża za uwagą"
Ciesze się że się rozwijają. Przyjadę tam pierwszy raz i mam nadzieję że trasa będzie na moje możliwości. 😉
Trasa sama z siebie fajna i przyjemna. Byłem 2 lata temu i jedno co bardzo pamiętam to wiatraki na horyzoncie, które generowały taki wiatr 😉 (silne podmuchy), że ludzie się przewracali. W efekcie to były chyba zawody na których do tej pory widziałem najwięcej wywrotek. Jeden zaktęt 90 stopni był wysypany piaskiem, co też nie pomagało :D.
Ale zawody bardzo fajnie wspomniam. Dużo jedzenia po biegu za jakieś śmieszne pieniądze (oczywiście dla tych z publiki, bo uczetnicy chyba mieli karteczki). Ogólnie cieszę się na myśl o powrocie zarówno do Stolna jak i Chełmna...
Przyznam, że trasa jest dość ciężka 😉
Dodatkowo z uwagi na datę to jeden z pierwszych startów w sezonie więc forma też jeszcze nie topowa :whistle:
Jeżeli trasa zostaje ta sama co w zeszłym roku to są 2 mocne ale dość krótkie podjazdy (w zeszłym roku dodatkowo pod wiatr)
Jest też zjazd zakończony wąskim i ciasnym skrętem 90st
Jest też jeden dłuugi i prosty odcinek lekko w dół, gdzie można się bardzo mocno rozpędzić :woohoo:
I potwierdzam te wiatraki 😀 Sporo osób prosiło, żeby je wyłączyć bo strasznie wieje 😆 😆 😆
i pyszne jedzonko regeneracyjne :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Dzięki za opis. Zastanawiałam się czy brać ochraniacze, no to już mam odpowiedz... :cheer:
"Energia podąża za uwagą"
Dochodzą:
26/05/2019 Otwock
01/09/2019 Katowice
+ zawody torowe w Tomaszowie Lubelskim oraz 4 imprezy z cyklu Pucharu Mazowsza na Torze Stegny...
01/09/2019 Katowice
hyhy, tydzien po spartanie ultra, moze byc ciekawie 😉 Cel na Katowice - ukonczyc w limicie 🙂 Tam jest 2,5 czy 3h na dojechanie...?
01/09/2019 Katowice
hyhy, tydzien po spartanie ultra, moze byc ciekawie 😉 Cel na Katowice - ukonczyc w limicie 🙂 Tam jest 2,5 czy 3h na dojechanie...?
Regulamin z 2017 (do takiego się dokopałem: http://silesiaskating.pl/wp-content/uploads/2017/06/regulamin2.pdf ) mówi:
2,5 godziny dla dystansów 21 km i 42 km.
Więc pewnie będzie tak samo.
Sz. Sz. w K. p. p. (pyknie przypadkowo) 1:40 na złość T. i mnie B) 😉 .
A może Będzie musiał szybciej . Sie wie, że tego szczerze Jemu życzę. 🙂 .
Sz. Sz. w K. p. p. (pyknie przypadkowo) 1:40 na złość T. i mnie B) 😉
Odruchowo 🙂
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
Sz. Sz. w K. p. p. (pyknie przypadkowo) 1:40
B) :laugh: :silly: :side: :whistle:
Swoja droga kazdy czas ponizej 2h nas usatysfakcjonuje. Wiem jak to jest byc tydzien po ultra, w zeszlym roku dochodzilem do siebie w sumie 3 tygodnie zanim zaczalem sie jakos powazniej ruszac. Wiec zobaczymy jak to bedzie z tym "pykaniem" 🙂
Zapoznałem się z kalendarzem imprez PZSW i aż do nich zadzwoniłem... okazuje się, że w tym roku nie będzie Skate Maratonu w Osiecznicy. Potwierdzenie z gminy (Organizatora) jest takie, że na 99% się nie odbędzie 🙁
Zapoznałem się z kalendarzem imprez PZSW i aż do nich zadzwoniłem... okazuje się, że w tym roku nie będzie Skate Maratonu w Osiecznicy. Potwierdzenie z gminy (Organizatora) jest takie, że na 99% się nie odbędzie 🙁
🙁
Ciesze się że w 2017 pojechałem, chociaż i z tym naderwanym achillesem i mordując się strasznie. Ale okoliczności przyrody i impreza jedyna w swoim rodzaju.
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
okazuje się, że w tym roku nie będzie Skate Maratonu w Osiecznicy.
O kurcze... 🙁 A jakies info dlaczego? PR'u w stylu "pogarszajacy sie stan nawierzchni" nie licze 😉 .
Od PZSW tylko tyle, że z powodów organizacyjnych. W gminie jakoś nie garneli się do wyjaśnień, ja też nie naciskałem 😉
Ciesze się że w 2017 pojechałem, chociaż i z tym naderwanym achillesem i mordując się strasznie.
Pal szesc achillesa - byłeś i zaliczyles kultowa impreze 🙂 Jedź kiedy jest...
Szkoda 🙁 11 edycji, jakby nie bylo, jedne z dluzszych stazem zawodw w PL. Mnie tym bardziej szkoda, że byla to ostatnia impreza gdzie nie kreci sie w kołko "dookola bloku", a okolicznosci przyrody i klimat byly niepowtarzalne. Bylem na 4 edycjach.
Szkoda 🙁 11 edycji, jakby nie bylo, jedne z dluzszych stazem zawodw w PL. Mnie tym bardziej szkoda, że byla to ostatnia impreza gdzie nie kreci sie w kołko "dookola bloku", a okolicznosci przyrody i klimat byly niepowtarzalne. Bylem na 4 edycjach.
Ja bym jeszcze nie skreślał. Może zawody wrócą za rok...
Byłem raz, tak jak Tomcat w 2017. Pamiętam odcięcie i chyba największy kryzys jaki miałem podczas jakiegokolwiek wyścigu. Dołożył się do tego układ trasy - gdzie po tym jak zgubiłem swoją grupę (a raczej ona zgubiła mnie 😉 ), i nikt inny długo nie pojawił się w zasięgu wzroku, głowa wyłączyła nogi i przed długi czas jechałem ze średnia 14-15km/h...
Prawdopodobnie będę w Gostyninie na moich pierwszych w życiu zawodach. A jako że pierwsze to i chyba wystartuję w półmaratonie. W każdym razie tak mi podpowiada zdrowy rozsądek. Muszę zobaczyć z czym to się je i poczuć tą atmosferę.
Czy ktoś z zacnego towarzystwa potwierdza swoją obecność aby było się do kogo odezwać gdyż przyjadę sam na 99% 😉
Marcin ja będę na 99%. Jeden 1% rezerwuje jak zawsze na wypadki losowe. Do Gostynina jadę bez rodziny, więc na pewno znajdę chwilę czasu.
Co do maratony/półmaratonu - namawiam na pełny... Trzeba brać byka za rogi. No i stosunek liczba przejechanych km w zawodach / liczba przejechanych km w celu dotarcia na zawody będzie lepszy...
Ja bym jeszcze nie skreślał. Może zawody wrócą za rok...
Jak raz padlo to mala szansa ze sie podniesie 🙁 Case Krakowskiej 70tki - tez byl komunikat "w tym roku nie bedzie". Kilka lat pozniej nawet nikt juz nie pyta 😉
Co do maratony/półmaratonu - namawiam na pełny...
Ja tez. Co, 2,5h na rolkach nie ujedziesz? To nie maraton biegacki, nie ma co w ogole tego porownywac. Inny wysilek, inny czas wysilku, inna specyfika, wszystko poza dystansem inne 🙂
Ostatni post: Luźne wpisy Najnowszy użytkownik: mandyborrego664 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte