Zawody rolkowe 2021
I jeszcze jeden Berlin. 🙂
Feel the power of insta360!
Można przeciągnąć obraz. Pobawcie się. Mega!
To grupa bardziej turystyczna niż wyczynowa. Można pozwiedzać razem z nimi 🙂
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
Fantastyczna sprawa @tomcat.
Z Gorlic pojawiły się bardzo ładne zdjęcia:
w przeciwieństwie do wyników półmaratonu 😉
Dzieki za link 🙂 W Gorlicach zawsze byly dobre zdjecia, te tez trzymaja poziom 🙂 Tylko wiecej marketingu bo szkoda by bylo jakby impreza poszla w slady Osiecznicy, Modzurowa czy Katowic...
"Odwolalismy impreze bo rok w rok coraz mniej ludzi przyjezdzalo" Najczestszy argument. Tj. oficjalnie to brzmi "nie moglismy zapewnic odpowiedniego poziomu imprezy" 😉 Nowi uczestnicy sa podstawa, starzy - jakby nie bylo - czesto migruja do innych sportow i koncza jazde. Ubywa, a nowych nie przybywa :/
Na obecną chwilę czas mi poprawili i skorygowali i już jest OK. Natomiast jeszcze zapomnieli zmienić pozycję 😀
Czyli miejsce 28 bardzo dobre.
Poza zamieszaniem z wynikami cała reszta raczej na PLUS i z chęcią za rok wrócę.
Najważniejsze, że maraton się odbył, a to w obecnych czasach wcale nie jest tak oczywistą sprawą jak jeszcze kilka lat temu.
Myslę że Marek Zgrzywa wkrótce będzie najlepszym polskim zawodnikiem speed, tylko kwestia czasu kiedy dogoni Pawła Ciężkiego. Chłopak na ledwie 18 lat, miałem okazję go poznać w Trenczynie kiedy miał lat 17. Był z rodzicami, bardzo sympatyczni ludzie, jego mama Agnieszka nawet robiła mi wtedy zdjęcia. Sama też startuje i to z bardzo dobrymi wynikami.
Milo jest śledzić poczynania tego młodzieńca i trzymam za niego kciuki. Myślę, że ma ogromny potencjał nawet na arenie międzynarodowej.
Silesia Skating zawsze licznie obsadzona, podobnie jak drużyna Tomcata z Krakowa.
Wojciech Gądek czy Janusz Roj młodzieniaszkami już nie są, a w każdych zawodach praktycznie w czołówce. To tylko pokazuje, że nie jest to dyscyplina sukcesów tylko dla młodych.
Może będzie okazja z Silesia Skating potrenować i sporo się nauczyć. Jest się od kogo uczyć. Na jakieś zbliżenie się rezultatami do Wojtka czy Janusza to nie mam co liczyć, mogę tylko co najwyżej patrzeć jak mnie dublują. Ale ja np lubię oglądać szybszych jak ładnie i płynnie prują do przodu i nie widać po nich większego zmęczenia, kiedy ja człapię ledwo ledwo 😀
Zobaczymy jaki będzie grafik zawodów na 2022. Czy będzie maraton w Krakowie, Katowicach.
Po obserwacjach widzę, że łatwiej jest przeprowadzić zawody w takich miejscach jak Ruciane czy Gorlice, niż Katowice czy Kraków. Wszak nawet w Warszawie nie ma żadnego maratonu, w Poznaniu, który podobno jest tak zaawansowany rolkowo też nic nie ma poza jakąś majówką, we Wrocławiu też nie ma.
Szkoda że z tymi Katowicami nie wyszło, bo mi akurat ta trasa odpowiadała. Myślę, że społeczeństwo rolkowe zrobiło tam wszystko co mogło by to się odbywało, ale są jeszcze władze miasta oraz inne utrudnienia nie do przeskoczenia. Dobrze że chociaż w 2019 się załapałem na ostatni maraton.
Może poza Łodzią, Mazurami i Gorlicami oraz Koronowem pojawią się jakieś inne punkty na mapie Polski.
W Łodzi udało się znaleźć trochę terenu przemysłowego, który fajnie zagospodarowali rolkowo.
Berlin to ewenement i promocja miasta ze sporymi nakładami finansowymi, nie ma sensu nawet porównywać.
Jeszcze na Gdański bym zajrzał bo nigdy nie byłem. Oby jeszcze się odbył.
Wysłany przez: @andreeeTo tylko pokazuje, że nie jest to dyscyplina sukcesów tylko dla młodych
Panowie w okolicach 60 lat robia czasy rzedy 1:15-1:20...
Wysłany przez: @andreeeWszak nawet w Warszawie nie ma żadnego maratonu
Swego czasu byly dwa...
Wysłany przez: @andreeeCzy będzie maraton w Krakowie, Katowicach.
Katowice watpie. Zdychalo od ostatnich 2-3 lat i w koncu zdechlo. Krakow - o ile przeprowadza CM biegowy to mysle ze jest wielka szansa zeby pojechac go po 3 latach oczekiwania 😉
Wysłany przez: @andreeeale są jeszcze władze miasta oraz inne utrudnienia nie do przeskoczenia
Oficjalnie konflikt o dojazd do restauracji, nieoficjalnie - jak kiedys pogadamy to bedzie nieoficjalnie.
Wysłany przez: @andreeepojawią się jakieś inne punkty na mapie Polski.
Na Mazurach gadalismy z gosciem co chce cos zrobic w Łodzi. Oby zrobil 🙂
Mazury sa wzorem promocji, tj. ludzie za nia odpowiedzialni. Jest sie od kogo uczyc 🙂
Moja obserwacja: dopoki to wszystko bedzie stalo glownie na klubowych zawodnikach to moze jakos bedzie stalo, ale sie bedzie chwialo. I raz na czas sie wywroci, a jak sie wywroci to za 12 lat jazdy w zawodach nie znam przypadku zeby sie podnioslo.
Ludzi sporo jezdzi. Praca u podstaw jest wg mnie promocja skierowana bardziej do tych zwyklych osob niz scigantów. Cos co by sprawialo "ja tez tak chce, to jest fajkne". Sprzedac to emocjami... Z czasem z tych zwyklych robia sie sciganci. Im wiecej bedzie zwyklych tym wiecej scigantów. Dawać przyklad, chocby w minimnalnbym gronie. Super dowodem jest przeciez to forum gdzie za kilka ostatnich lat troche osob sie wkrecilo w jazde 🙂
Ja wciąż uwazam, że powinniśmy mieć nasze forumowe stroje na zawody 🙂
Ja na pewno bym w nie wskoczył.
W sumie może nawet można też pozyskać jakiegoś sponsora, np jakiś sklep, może Niecodzienni z Krakowa czy jakiś inny.
Mozna coś pokombinować i może my moglibyśmy poszerzyć nasze zasięgi i zwabić więcej osób idących tą drogą, którą my idziemy.
Rolek niestety nie traktuje się w Polsce zbyt poważnie, nie ma też kultury jazdy na rolkach (choć tyczy się to wielu sportów i dziedzin życia).
W 2018 roku CBOS zrobił badanie dot. sportów i Polaków, wrzucając rolki do wrotek, hulajnóg i desokrolek... Chętnie zobaczyłbym aktualne wyniki.
@szyszkownik ma rację, jestem z pogranicza "zainteresowania" i gdyby nie to forum i chęć wyszukania zawodów, wydarzeń własnymi siłami, to żadna reklama lub jakakolwiek zachęta by do mnie nie trafiła. Niestety.
Wysłany przez: @andreeepowinniśmy mieć nasze forumowe stroje na zawody
Ja - jak mowilem juz chyba lata temu - sie nie podejme, jak to sobie przeliczylem to wyszlo tyle czasu i logistyki wokol ze moze 1-2 osoby by zaplacily 😉
Wysłany przez: @andreeemoże my moglibyśmy poszerzyć nasze zasięgi
Tu sie zaczyna praca na social mediach... a to OGROM czasu, plus wiedzy jak to robic, bo nie jest to takie oczywiste... Ja sporo wiem na temat psychologii itp, a slynnych "tresci angazujacych spolecznosc" nie potrafie tworzyc. Chyba ze mam wskazac konkretne przyklady - to umiem bardzo dobrze. Ale przlozyc na swoja dzialke - nie potrafie.
Dzieki Maks 🙂 W sumie forum to tez jest swego rodzaju reklama, z ta roznica ze nie biznesu. Bo nie kazdy marketing czy reklama beda wciskaniem kitu czy manipulacja, choc to mimo wszystko rzadkie to da sie to zrobic uczciwie i fair 🙂
Ja napiszę inaczej. Gdyby nie to forum to nigdy bym prawdopodobnie nie wziął udziału w żadnych zawodach rolkowych 😀
Reanimowaliśmy forum, które było już na wykończeniu.
Uwaga!
Zwłaszcza @szyszkownik (ponieważ potwierdzał chęć jazdy):
jeszcze tylko dziś koszt udziału w zawodach w Jaśle to 40 zł. Od jutra już 60 zł, podobnie podczas zapisów na miejscu.
Ciekawe czy będzie jak zawsze bee-gees w kantynce po wyścigu... 🙂
Gdyby Jasło było bliżej to może i bym pojechał. Nie chce mi się dla 10km robić taki kawał drogi.
Powodzenia dla startujących
Mój sezon został zakończony w Gorlicach.
Teraz ułożyć zimowy plan treningowy i dobrze przepracować zimę.
Kupić jakiegoś fajnego i wygodnego buta i to chyba tyle w tej sprawie..
Rowerki, wiosełka, bieżnia - zrobienie kondycji/wydolności - wzmocnienie nóg, brzucha oraz pleców - Do tego trochę jazdy na rolkach, żeby to miało ręce i nogi, jeśli pogoda dopisze.
I jeszcze chciałbym pojeździć na 80mm w tym roku, bo mało jeździłem, oj baaardzo mało
Pascal miał ostatnio wideo o układaniu planu.
Viktor proponuje to samo, choć odpłatnie, ale za to z aplikacją.
Nieustannie dostępna jest Biblia treningu czyli "Trening z pulsometrem" Friela...
Wysłany przez: @maksmichalczakZwłaszcza @szyszkownik (ponieważ potwierdzał chęć jazdy):
MAks, Ty może z Krakowa jedziesz...?
Tak,
@szyszkownik, zapraszam 🙂
Tylko będę mógł wystartować o 10:50 (okolice Carrefour Czyżyny, DH Wanda ew. mogę gdzieś podjechać), a wiem, że lubicie być wcześniej. Jeśli dobrze pamiętam, to odbiór pakietów do 14:00 i wtedy też automatycznie start. Powinniśmy być na miejscu o 12:50.
Jeśli chcecie być wcześniej, to zapraszam w drogę powrotną chociaż.
Dzieki wielkie, piszemy sie! 🙂 Godzina pasuje, najlepiej Czyzyny, chyba zeby sie dalo coskolwiek blizej Mogilskiego, ale to nie must have 🙂 Dzieki!
Dzięki!
Jest już też zajawka z Jasła! 🙂
Ostatni post: Luźne wpisy Najnowszy użytkownik: enriquetahorvat Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte