Zawody rolkowe 2022
A co do promocji, wczoraj ogłoszono regulamin Torowych Mistrzostw Polski, a to pierwsza jakaś wzmianka poza suchą wcześniej ogłoszoną datą. To najważniejsza impreza PZSW, na którą przyjedzie sporo ludzi. Impreza ma się rozpocząć już w piątek, a zapisy jeszcze nie ruszyły...
Edycja: A nie. Ruszyły i są do jutra. Super.
Prawdopodobnie wezmę udział.
Niestety torowych sam nie dałem na listę:
2022-04-23 Cracovia Maraton Kraków 42km - wyniki
2022-05-01 Dzban Bernarda Grodzisk Wlkp 21km, 9km - wyniki
2022-05-03 X Rollercup Oleśnica 10km - wyniki
2022-05-08 Bieg Skawiński Skawina 9km - wyniki
2022-05-22 Puchar Kaszub Rozłazino 21km, 10km - wyniki
2022-05-28 Roll & Run Stolno 42km, 21km - FB - wyniki
2022-05-29 Puchar Skarbnika Wieliczka 10km - wyniki
2022-05-29 Chęć na Pięć Lublin 5km - FB - wyniki
2022-06-05 Puchar Kaszub Tuszkowy 24km, 11km - FB - wyniki
2022-06-12 Puchar Kaszub Pruszcz Gdański 21km, 10km - zapisy
2022-06-12 EuropaMarathon Zgorzelec 42km, 21km - zapisy
2022-06-27 Poznański Czerwiec ’56 Poznań 10km - zapisy
2022-07-02 Puchar Opola Opole 10km - zapisy
2022-07-10 Runda Widawa Widawa 42, 21, 10 - FB - Zapisy
2022-07-17 Rybno-Gronowo Rybno 17km - zapisy
2022-08-27 Maraton Sierpniowy Gdańsk 42km, 21km - zapisy
2022-08-31 - 09-03 XXXIII Bieg Pokoju Pamięci Dzieci Zamojszczyzny Zamość 100km (35km+28km+21km+15km) - zapisy
2022-09-03 Mazurski Ruciane-Nida 43km, 22km - zapisy
2022-10-02 Grójecka Dycha Grójec 20km - info
Wysłany przez: @pietaNatomiast Mazury chyba zasłużyły na nominacje do Mistrzostw Polski. Wtedy ich nic nie przebije.
Raczej nie ma szans, żeby Mazury miały gdzieś logo PZSW a co dopiero, żeby tam były MP. Po akcji jaką PZSW odwaliły przy pierwszej edycji - nie ma tam chemii, między nimi - żeby nie nazwać tego jawną antypatią :).
Wysłany przez: @pieta@qbajak
A co za akcja była? Coś nie kojarzę.
Najkrócej jak się da: 2020 rok COVID. Imprezy rolkowe padają jak muchy. Mazury przeniesiona z maja(?) na wrzesień. Co ważne mają patronat PZSW. W końcu okazuje się, że odwołane jest dosłownie wszystko tylko nie wrześniowe Mazury.
Przychodzi sierpień i związek, który ma patronat nad jedyną długodystansową imprezą rolkową, która się jeszcze nie odwołała robi dokładnie w tym samym terminie torowe MP na drugim końcu Polski... Napisać kwas, to mało powiedziane.
Nie wiem co się działo w kuluarach - ale Romano (organizator Mazur) pisząc łagodnie się wściekł, stwierdził, że leśnym dziadkom (czyli PZSW) jeszcze pokaże i stanął na rzęsach, ściągając Felixa i Pascala i innych. Potem samo poszło...
PZSW w tym czasie, mimo, że nawalił (ale oficjalnie dalej miał patronat) do samego końca milczał, że do Polski na imprezę rolkową przyjeżdża aktualny mistrz świata. Polscy Mistrzowie (Ciężki, Glamkowska) dzielą swój czas między Mazury i torowe MP - czytaj rezygnują z jednego dnia torówek, żeby stanąć na linii startu z Felixem...
Instytucja do kompletnego zaorania. Nie raz mowilem co mysle o PZSW i powtorze sie cytujac klasyka "wszyscy won!!".
A o to chodziło.
No to z perspektywy czasu była to dobra decyzja, bo obie imprezy były udane.
Właśnie wróciłem z Torowych Mistrzostw Polski i jestem pod wrażeniem organizacji, choć odpowiedzialna za to była Orlica, znów.
Ranga imprezy raczej wyższa niż Mazurski z Mistrzem Świata. Tutaj była przyszłość czyli koło 400 profesjonalnie ćwiczących młodych zawodników.
Zapisy na Grójec ruszają 14.06
ELEKTRONICZNEZAPISY
https://elektronicznezapisy.pl/event/7183/signup.html
Huuuurrrra 👍👏👏👍
Wysłany przez: @robertpZapisy na Grójec ruszają 14.06
ELEKTRONICZNEZAPISY
Huuuurrrra 👍👏👏👍
Dzięki za widomość. Do zobaczenia 😀
Wysłany przez: @robertpZapisy na Grójec ruszają 14.06
ELEKTRONICZNEZAPISY
Huuuurrrra 👍👏👏👍
fajowo 🙂
Puchar Opola stwierdził jednak, że trasa jest zbyt niebezpieczna. Wyprostowali trochę zakręty i skrócili do jednego okrążenia czyli z 10km zrobiło się 5. Lipa.
Można zrezygnować w ciągu 3dni i dostać zwrot kasy.
@andreee
Tam były jakieś jaja... jedziesz dwa koła, biegacze startują po rolkarzach. Czyli na drugim kole wjeżdżasz w biegaczy. Kosmos jaki brak elementarnej wiedzy o prędkości na rolkach...
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
Wysłany przez: @pietaPuchar Opola stwierdził jednak, że trasa jest zbyt niebezpieczna. Wyprostowali trochę zakręty i skrócili do jednego okrążenia czyli z 10km zrobiło się 5. Lipa.
Można zrezygnować w ciągu 3dni i dostać zwrot kasy.
A ja cały czas się wahałem. No i rozwiązałeś mój dylemat. Poszukam jakiś lokalnych biegów, bo nie może być, żeby w weekend nic nie robić 😉
@qbajak być może znasz, jeśli nie, to podsyłam link to bardzo fajnej wyszukiwarki biegów https://www.maratonypolskie.pl/mp_index.php?dzial=3&action=1&grp=13&trgr=1&bieganie&wielkosc=2
Ostatni post: Dzienniczek Lotnika. 😉 Najnowszy użytkownik: manuelhussey496 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte