Zawody rolkowe 2022
Wysłany przez: @pietaale i tak Sierpniowy będzie jednym z pierwszych do wykreślenia z grafiku ze względu na jakość asfaltu.
Co do Grójca, trasa chyba będzie nowa, bo na góglach kawał drogi jest szutrowy.
Co do Maratonu Sierpniowego, to obiektywnie ten asfalt nie jest zły. Podejrzewam, że podobne wstawki można i na Berlińskim znaleźć. Są, a w zasadzie były gorsze trasy 😉 Ogólnie mówiąc to świetna impreza (dla tych z południa Polski niestety kosztowna) i trzymam za nią kciuki, bo jak kiedyś wspominałem to jedna z nielicznych długodystansowych, ale też skierowanych do całego środowiska rolkarskiego, imprez w kraju.
Google pokazywał tą trasę w Grójcu tak samo w 2018 r, a jechaliśmy po asfalcie 😀 Różnica jaka może być, to położenie startu/mety. W 2018 znajdowała się na Al. Niepodległości, na trasie pętli. Jeśli będzie przy samym placu Wolności, to na końcówce trzeba będzie skręcić w prawo (odbić od pętli) i krótki finisz do mety.
Wysłany przez: @sebuJeśli będzie przy samym placu Wolności, to na końcówce trzeba będzie skręcić w prawo (odbić od pętli) i krótki finisz do mety.
Tak było w 2019. Nawet pamiętam, że ktoś z czołówki stracił podium przez to bo nie ogarnął, w którą stronę ma skręcić :).
Wysłany przez: @sebuCo do Maratonu Sierpniowego, to obiektywnie ten asfalt nie jest zły.
Może być i nawet gładki. I tak wybiorę zawody z jeszcze gładszym, bo jest w czym wybierać.
No zdjęcia satelitarne googla, coraz starsze. Nie aktualizują zbyt szybko. Nie pomyślałem, żeby sprawdzić na Stravie jak ludzie jeździli. Widzę że zakręty w lewo, a po ostatnim (w prawo) było 100m do mety. GPSy liczyły równo 20km.
W Grójcu zaraz za startem to takie małe rondo jest prawda? A potem niezły kawałek z górki? A asfalt był chyba całkiem ok - choć na moich rolkach nie odczuwa się tak chropowatości nawierzchni jak na waszych.
Tak, pierwszy zakręt w lewo jest przez takie naleśnikowe rondo 🙂 Następnie prosta z łukami, tam chyba zdecydowanie najlepszy asfalt i faktycznie nieco z górki może być 🙂 Ale jakiś specjalnych przewyższeń nie pamiętam.
18 czerwca 2023r. - V Rollercup Koronowo.
https://www.facebook.com/JastrzebieKoronowoKlubSportowy/posts/524676699663116
+ kolejni organizatorzy się uczą. Wcześniej = lepiej 🙂
Z inności - trochę mnie zdziwiła V. Bo w 2021 była III - z resztą jakoś przenoszona z terminu na termin. II jechałem, III miałem jechać, ale zrobiłem "korespondencyjnie" - w sensie sam dla siebie, wcześniej wygrywając długą batalię z organizatorami o wysłanie mi pakietów (bo oni się zasłaniali regulaminem, że mogli zmienić termin, ja wpisami abuzywnymi w regulaminie, a potem po trzymaniu pakietu była druga batalia o dwa pozostałe pakiety, których "zapomnieli" wysłać razem z tym pierwszym).
O IV nie słyszałem - a tu się okazuje, że była 8 maja 2022, ale dla dzieci i młodzieży.
Koronowo 2023 Fajnie, tylko:
1. Zawody dla dzieci
2. Dystans fitness
3. Półmaraton
Gdzie się podział maraton? No ale może inna trasa bez tej dwukilometrowej tarki.
Wyniki z Grójeckiej Dychy zniknęły z GOS Mazowsze :/. A chciałem sobie jeszcze w nie popatrzeć. Napisałem na FB do nich - może się odnajdą pod innym linkiem. Na elektronicznych zapisach też nie ma 🙁
Edit: Nie było tematu, są: https://gosmazowsze.pl/wiadomosci/8002/-wyniki-xii-grojeckiej-dychy?fbclid=IwAR3IP4kH81aoQOZMnxhakdqX8MKNmZxPViW5lVRHP3J-TkW8vPMgSlF_qDw
Wysłany przez: @pietaKoronowo 2023 Fajnie, tylko:
1. Zawody dla dzieci
2. Dystans fitness
3. PółmaratonGdzie się podział maraton? No ale może inna trasa bez tej dwukilometrowej tarki.
Głowa już zapomniała o tej tarce 🙂
Może odpowiedzialne za zapamiętywanie tarki neurony się wtedy usmażyły?! 😀
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
-
Zawody rolkowe 2024
4 dni temu
-
Zawody rolkowe 2023
1 miesiąc temu
-
Kicking Asphalt 2021
2 lata temu
Ostatni post: Kicking Asphalt 2k23 Najnowszy użytkownik: christiphelps06 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte