[Przyklejony] Zawody rolkowe 2023
2023
Długodystansowe:
04.22 Cracovia Maraton Kraków 42km - FB - zapisy, wyniki
04.30 Dzban Bernarda Grodzisk Wlkp. MP21, 9km, dzieci - wyniki
05.03 Rollercup Oleśnica 10km, dzieci - FB - wyniki
05.06 Wrotkarska Majówka Poznań 20, 8km, dzieci - FB - wyniki
05.13 Roll&Run Stolno 42, 21, 5km, dzieci - wyniki
05.14 Bieg Skawiński Skawina 9km - FB - wyniki
05.21 Puchar Kaszub Strzebielino 21km, dzieci - wyniki
05.28 Roller Cup Koronowo 42, 21, 10km, dzieci - wyniki
06.04 Puchar Skarbnika Wieliczka 10km, dzieci - wyniki
06.04 Puchar Kaszub Tuszkowy 24km, dzieci - wyniki
06.11 EuropaMarathon Zgorzelec 42, 21, 10, 3km - odwołany
06.18 Puchar Mazowsza Mińsk Mazowiecki 42km - FB - wyniki
06.18 Puchar Kaszub Pruszcz Gdański 21km, dzieci - wyniki
06.24 Roller Cup Pruszcz 42, 21, 10km, dzieci - wyniki
07.09 Runda Widawa Widawa 42, 21, 10km, dzieci - wyniki
08.06 Puchar Gminy Rybno-Gronowo 21, 10km, dzieci - wyniki
08.13 Bieg Jaćwingów Gołdap 25km - zapisy - wyniki
08.19 Sierpniowy Gdańsk MP42km, 21km, dzieci - FB - odwołany
08.26 Puchar Śląska Katowice MP42, 21, 10km, dzieci - wyniki
08.27 Dni Rudyłtów Rudyłtowy 8km, dzieci - wyniki
08.30-09-02 Bieg Pokoju Zamość 28+34+16+21km - wyniki
09.02 Mazurski Ruciane-Nida 42, 21, 11km, dzieci - FB - wyniki
10.01 Grójecka Dycha Grójec 20km - wyniki
10.21 Festiwal Biegowo-Rolkarski Ciele 21km - wyniki
Krótkodystansowe i Torowe:
04.16 Puchar Gminy Gostynin Gostynin halowe - FB - wyniki
04.22-23 Halowe Mistrzostwa Bydgoszcz halowe - FB - info
05.01-02 MP LZS Tomaszów Lubelski torowe - FB - wyniki
05.13-14 Puchar Polski Duszniki Zdrój torowe - FB - wyniki
05.27-28 Puchar Polski Wrocław torowe - FB - wyniki
06.03 Puchar Warszawy Warszawa 5km, dzieci - zapisy
06.03 Rolkowisko Warszawa 1,1km, dzieci - wyniki
06.10-11 Torowe MP Tomaszów Lubelski torowe - FB - wyniki
06.17 Puchar Warszawy Warszawa 5km, dzieci - info
06.24-25 Uliczne MP Wrocław 5km - FB - wyniki
07.01 Bieg Opolski Opole 5km - wyniki
09.02 Puchar Warszawy Warszawa 5km, dzieci - info
09.02 Puchar SNPTT Kościelisko dzieci - zapisy
09.09-10 Puchar Polski Warszawa torowe - FB - zapisy
09.17 Puchar Warszawy Warszawa 5km, dzieci - info
09.17 Mistrzostwa Skawiny Skawina 600m, dzieci - info
10.15 Run & Rollspeed Jasło 5km, dzieci - wyniki
Pobliskie zagraniczne:
04.02 Berliner Halbmarathon Berlin 21km - wyniki
06.03 Banskobystrický Bańska Bystrzyca 21km - FB - zapisy
07.01 Trenčín Inline Trenczyn 42, 21km - FB - wyniki
07.16 ME Mastersów Gross-Gerau 42km - FB - info
09.23 Berlin Marathon Berlin 42km - wyniki
Chciałem wszystkim podziękować za tę listę z 2022. Ja głównie aktualizowałem, natomiast prawie wszystkie informacje zbierałem z Waszych postów, najwięcej od Kuby. Dzięki.
Nie widzę w internecie takiego miejsca gromadzącego tak pełną listę zawodów rolkowych. Najpierw Tomek wkleił listę z Kraka, którą potem uaktualniliśmy i widziałem że w tej naszej wersji pojawiła się i na PZSW i na stronie Kraka. Potem już tylko nasza była aktaualizowana.
Myślałem, żeby nawet zrobić dla niej osobną stronę internetową, no ale jak napisałem, sam nie robię tej listy.
Korzystam z niej sam często, więc chcę dalej tworzyć, dopóki nie pojawi się coś dokładniejszego.
W 2023 postaram się dodawać też wszystkie zawody torowe, które dotąd pomijałem, z jakąś informacją czy są dla seniorów, czy dzieci oraz postaram się zawrzeć więcej linków.
Wysłany przez: @pietaJa głównie aktualizowałem, natomiast prawie wszystkie informacje zbierałem z Waszych postów, najwięcej od Kuby. Dzięki.
Pieta, to my dziękujemy. Odwaliłeś kawał pięknej i dobrej roboty. Także nie umniejszaj sobie - Ty tu jesteś głównym bohaterem.
Ze swojej strony wrzucam info, bo jestem na tylu rolkowych kanałach FB, że zaczynam się zastanawiać nad wycięciem niektórych, bo są dni, że mam 6x post o tym samym. Do tego dochodzi śledzenie praktycznie wszystkich co organizują rolkowe imprezy... I czasem dochodzi do tego, że jak nie pojadę na Event, to jest większe zadro, że na nim nie byłem, niż byłaby satysfakcja, że tam pojechałem ;)... Ale ja nie o tym...
To ty głównie robisz tę listę i robisz to tak dobrze, że w 2022 zrezygnowałem z robienia swojej: "prywatnej". Jeszcze raz dzięki! A sam postara się zapewniać wsad w 2023 :D.
Wysłany przez: @pietaMyślałem, żeby nawet zrobić dla niej osobną stronę internetową, no ale jak napisałem, sam nie robię tej listy.
Jak masz chęci i zasoby czasowe to rób! Kiedyś myślałem nad tym, żeby spróbować ale bardziej coś pod kątem aplikacji na Androd. Ale to było 2-3 lata temu (albo już 3-4 - starość - pamięć nie ta). Ale to się akurat wstrzeliło w mocną aktywność Papiegoz jego listą z eventami rolkowymi, a potem moja fascynacja Andoridem się skończyła...
Także ten, na chwilę obecną mam za mało zasobów czasu, żeby robić cokolwiek ;).
Dzieki wielkie jeszcze raz za liste. Tegoroczna i wszelkie poprzednie. Ogromnie pomaga to ze zebrales to w jedno miejsce, do tego podokladales linki do stron i zapisów. Bezcenna praca 🙂
To oszczedza mase czasu, poszukiwan postów ktore byly "gdzies" na fb. Osobiscie bardzo nie lubie tego robic... Takze dzieki jeszcze raz 🙂
Okej, okej, chciałem po prostu ruszyć z nowym wątkiem, żeby mnie nikt nie ubiegł i sprawdzić czy tylko tyle wiemy o przyszłorocznych zawodach.
Jeśli nie tylko ja z tego korzystam, to spoko.
Mimo wszystko dotarcie na pierwszą stronę wątku na forum, nie jest chyba takie proste dla osób z niego niekorzystających. Na razie jednak nie chce mi się stawiać osobnej strony pod taką listę.
Super robota!
Najlepszym obecnie środkiem przekazu jest FB. Przydałoby się to w przyszłości jakoś przenieść tam. Może założyć grupę? Może nowy fanpage, ewentualnie aktualny NarolkachPL może to przypiąć.
Kto wejdzie na forum to zobaczy, ale mało kto tu zagląda, a przynajmniej coraz mniej ludzi.
fb ma te minusy ze:
- tresci szybko giną w gaszczu roznych postów,
- fb "tnie zasięgi" i bardzo czesto nie daje powiadomien z polubionych stron (chce w ten sposob wymusic platnosci za "promowanie"),
- trzeba regularnie odwiedzac, mozna przeoczyc, ogolnie traci sie czas na poszukiwanie informacji,
- grupy z mojego doswiadczenia najczesciej sa martwe i nic sie na nich nie dzieje, po czesci z powyzszych powodów;
FB stanowi jednak pewna bardzo wazna mozliwosc przekazywania informacji, ktora uzupelnia stronę i forum, tylko potrzeba do tego kogos kto by sie tym regularnie zajmowal, a to zajmuje SPORO czasu.
Hmmm,
Czyżby Puchar Kujawsko-Pomorskiego? O.O
https://www.facebook.com/JastrzebieKoronowoKlubSportowy/posts/557070449757074
Koronowo - 28.05.2023
Pruszcz - 18.06.2023
Bydgoszcz - ???
Koronowo 28.05.2023 są już zapisy:)
https://sport-time.com.pl/competitions/view?id=564&fbclid=IwAR3qaLQGcO19_w2Jh5HmXPRiy6HkoOXO-hbMTrdL7KZtiR08bWN58LDsJho
Dzięki za czujność!
Jest też Europamarathon Zgorzelec 11 czerwca... Na razie nie widzę zapisów dla rolek.
Wzięte od Zico: https://www.zicoracing.com/pl/i/Zawody-2023/12
Pewnie robił taką listę już wcześniej. W sumie im więcej takich miejsc, tym lepiej.
Run & Roll Stolno - 13.05.2023. Ponoć ostatnia edycja, więc jak ktoś jeszcze nie walczył z wiatrakami to ostatnia szansa 😉
https://www.facebook.com/RollRun
Tercin Inline - 01.07.2023 - https://www.facebook.com/events/724091815727754
Slowacja - Banska Bystrica - 21km - 3.lipca - https://www.marathonbb.com/web_data/content/upload/subsub/55/propozicie_eng_inline_polmaraton_2023-1.pdf
Wysłany przez: @qbajakSlowacja - Banska Bystrica - 21km - 3.lipca - https://www.marathonbb.com/web_data/content/upload/subsub/55/propozicie_eng_inline_polmaraton_2023-1.pdf
Nie byłem, ale słyszałem opowieści.
Mocne 4,8 na 5 jeśli chodzi o kiepskość asfaltu. I są wszelkie rodzaje utrudnień jakie sobie można imaginować.
W Trenczynie tylko plomby wypadają.
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
@qbajak
Dzięki.
Wszelkie ubytki, dziury, przeszkody da się ominąć lub pokonać z większą lub mniejszą gracją i to nawet może być fajne.
Jednak wypadających plomb na chropowatej nawierzchni nie uratuję, bo na to można być skazanym przez cały wyścig. Tylko miększy sprzęt by mi pomógł.
@pieta
Nie wiem co mnie skusiło i przekręciłem przed wyścigiem koła Firm na XF.
Kląłem całe 20 kilometrów...
Jedyna radość, że nie 40...
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
Puchar Kaszub.
1. ETAP/ GMINA ŁĘCZYCE- start w miejscowości ROZŁAZINO - 23 MAJA 2023,
2 ETAP/ GMINA LIPUSZ -start w miejscowości TUSZKOWY - 4 czerwca 2023,
3.ETAP / PRUSZCZ GDAŃSKI -18 CZERWCA 2023
https://www.facebook.com/kaszebscziczelch2014/posts/2225199744347750
Wysłany przez: @qbajak3.ETAP / PRUSZCZ GDAŃSKI -18 CZERWCA 2023
LOL. Pruszcz Gdanski i Pruszcz. Oba 18.VI.2023. Jeden 21km, drugi 42km. Ale ludzie sie bęędą mylić :P. Ciekawe czy ktoś pojedzie nie tam gdie trzeba...
-
Kicking Asphalt 2k23
3 tygodnie temu
-
Zawody rolkowe 2025
1 miesiąc temu
-
Zawody rolkowe 2024
6 miesięcy temu
-
Kicking Asphalt 2022
2 lata temu
-
Zawody rolkowe 2022
2 lata temu
Ostatni post: Luźne wpisy Najnowszy użytkownik: lashawnkong6694 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte