[Przyklejony] Zawody rolkowe 2023
Rollathlon (103 i 55 km) 18 czer3wca, zapisy odpalaja 1 lutego 🙂
Jakby ktos był w okolicy to ogromnie polecam, przepiekna trasa (jedna pętla) i przygoda 🙂
@szyszkownik
Takie info: Jadzia B uderza w tym roku na Le Mans 24h.
Jakby ktoś chciał, to wiadomo, że ktoś jeszcze będzie z Polski.
To specjalistka od dystansów 100+.
Ja ostatecznie rozstaję się z próbami ultra. Nie jest mi to potrzebne do niczego. Maraton wystarczy.
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
2 kwietnia - Berlin Halbmarathon.
Otwarcie sezonu.
Najczęściej dla miłośników zimnego chowu cieląt...
EDIT: A! Już jest 🙂
Wysłany przez: @szyszkownikA kiedy jest LeMans w tym roku?
8-9 Juillet 2023
dzieki! hmmm, w tym czasie planujemy byc we Francji... zerkne gdzie to dokladnie jest i zarzuce temat
No to pojechali z tymi Pruszczami. W ten sam dzień zawody, hehe
Ale coś czuję że ten bliżej Koronowa nie odbędzie się. Nie widzę też potrzeby tylu maratonów, bo nie wierzę, że frekwencja może dopisać na wszystkich.
A Le Mans to też zawody drużynowe, nie tylko ultra dystans.
MARATON w Pruszczu (powiat świecki) został przesunięty na 24 czerwca! Więc można!!!
Wysłany przez: @przemlukMARATON w Pruszczu (powiat świecki) został przesunięty na 24 czerwca! Więc można!!!
Nie pierwsza i nie ostania taka decyzja. Ja się tylko zastanawiam czemu przesuwa się impreza, która była wcześniej ogłoszona, a nie ta co wszeła później. Ale sie nię będę wtrącał ;). Jakby nie było Kaszuby zawsze zaliczałem przy okazji, planując urlop nad morzem - czyli 2 rok z rzędu, kiedy raczej się nie wybiorę.
Czekam na potwierdzenie Widawy, bo planowałem się w tym roku wybrać. Mam nadzieję, że Pan Grzegorz dotrzyma słowa i będzie tydzień "przed" w stosunku do zeszłego roku.
Tydzień wcześniej, czyli tydzień po Pruszczu, który jest tydzień po kolejnym Pruszczu, a wcześniej to już w ogóle natłok imprez? Ciężko będą mieć Ci organizatorzy.
Puchar Kaszub rozciągnięty na przestrzeni miesiąca w ogóle nie zachęca do urlopu pod tym kątem. Gdyby zmieścili to w dwa weekendy.
Dzięki @przemluk.
Widzę że odjazd.pl szybko reagują, więc będzie łatwiej to śledzić, ale nie kumam formatu ich kalendarza. To są tylko nieedytowalne zdjęcia "zasypujące" facebooka?
Wysłany przez: @pietaTydzień wcześniej, czyli tydzień po Pruszczu, który jest tydzień po kolejnym Pruszczu, a wcześniej to już w ogóle natłok imprez? Ciężko będą mieć Ci organizatorzy.
Tydzień wcześniej = tydzień wcześniej niż Widawa 2022. W 2022 to był 10-07. Czyli teraz by wypadało 02-07 - ale to były luźnie deklaracje Grzegorza T. w takcie naszej rozmowy w Rybie. Jednym słowem trza czekać na oficjalne stanowisko.
2 lipca czyli tydzień po 24 czerwca kiedy będzie Pruszcz. Od Cracovii do tego terminu został już tylko jeden wolny weekend od zawodów - 6-7 maja.
Majówka to będzie Poznań i Oleśnica, a jeszcze się pojawi trochę mniejszych i torowych zawodów.
Mnie się wydaje, że Widawa nie skalkulowała się Grzegorzowi.
Zbyt sportowo podszedł do tematu. Trasa, pomiar i obsługa na najwyższym polskim poziomie. Brakło jakiegoś klimatu. Mazury mają las i rozwiniętą turystykę, Gdańsk czy Kraków to duże miasta, a Widawa, mimo że centrum Polski to "dziura". Szczególnie, że start, meta, parking i biuro rozstrzelone na kilometry.
Dobrze jakby zgłosił do PZSW kandydaturę do Mistrzostw Polski. Nikt tego nie robi, więc by dostał. Na pewno frekwencja by wzrosła trochę.
Widawa 2 lub 9 lipca.
Ustalenia w toku.
Wysłany przez: @tomcatWidawa 2 lub 9 lipca.
Mocno liczę na 2.VII. 9-tego z dużym prawdopodobieństwem się nie pojawię 🙁
Wysłany przez: @pietaMajówka to będzie Poznań i Oleśnica, a jeszcze się pojawi trochę mniejszych i torowych zawodów.
Ostatnia Majówka Zico była bodaj 2019. Mocno liczę, że w tym roku wróci, zwłaszcza, że w maju 2022 zasmakowałem toru samochodowego (niej jest prosty bo wieje).
Zwykle w maju był też Dzban Bernarda w Grodzisku Wielkopolskim. Pytanie czy się utrzyma. 2022 to był "tribute" dla zmarłego Piotra Majewskiego, wieloletniego prezesa Skate2City. Pytanie czy P. Karolina (obecna prezes), znajdzie chęci i energię żeby zrobić imprezę też w tym roku....
2.VII trochę koliduje z Trenczynem 1. VII :/ a majówka Zico była w zeszłym roku, tylko bez pomiaru czasu :]
A że Dzbana może nie być, nie pomyślałem. Ciekawe gdzie zrobią MP półmaratonu?
Widzę, że Krak sobie zaktualizowali listę na stronie. Całkiem ładnie, też z linkami do map: https://kksw-krak.pl/events/
Wysłany przez: @pieta2.VII trochę koliduje z Trenczynem 1. VII :/
Dla niektórych to nie kolizja 😉
Wysłany przez: @pietaa majówka Zico była w zeszłym roku, tylko bez pomiaru czasu :]
Wiem, byłem. Jednocześnie tor otwarty przez x godzin z hasłem: przyjedź kiedy możesz, sprawia, że nie trafiasz na 70% ludzi, o których wiedziałeś, że będą, fajnie by było pogadać a jednak godzinowo sie rozjechaliście. Wyścigi mają to do siebie, że jak nie na starcie, to na mecie 😉
Półmaraton o Dzban Bernarda im. P. Majewskiego w Grodzisku Wielkp. 30 kwietnia
"Pamiętaj, że dziś jest jutro, o które martwiłeś się wczoraj" - Dale Carnegie
Ruszyły zapisy na Cracovia Maraton na Rolkach 2023 🙂
https://online.datasport.pl/zapisy/portal/zawody.php?zawody=7656?dark=1
Dzieki za cynk, zapisałem Kasię 🙂
ja z bólem odpuszczam CM :/ w niedziele jest glowny Barbarian i - na moim poziomie sportowym - pogodzic sie tego nie da, nawet w lajtowej opcji, ktora sprawdzalem w 2022 😉
Oczywiscie skupie sie na kibicowaniu, przyjmuje tez wszelkie pakiety pitno-zywnosciowe celem przekazania zainteresowanym 🙂
-
Zawody rolkowe 2025
5 dni temu
-
Kicking Asphalt 2k23
3 miesiące temu
-
Zawody rolkowe 2024
4 miesiące temu
-
Kicking Asphalt 2022
2 lata temu
-
Zawody rolkowe 2022
2 lata temu
Ostatni post: Dzienniczek Lotnika. 😉 Najnowszy użytkownik: sharylfarringto Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte