[Przyklejony] Zawody rolkowe 2023
O Jezusie... Pierwszy raz w M50...
=8-O
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
wczoraj 28 dzisiaj 111 osób zapisanych, ładnie idzie 🙂
z ciekawszych rzeczy z regulaminu:
- start tradycyjnie o 9, limit 3h,
- limit uczestnikow - 300, czyli okrojony, bo kiedys bylo 500 co po cichu zmieniono,
- nie ma opcji zaplacenia i zapisania sie w dniu startu,
- punkt rege: "Na stołach będą ułożone: woda, napój izotoniczny, owoce, cukier, czekolada", noooo, te 3 ostatnie to chyba na biegowym jednak 😉
- "Zawodnicy, którzy w ciągu 90 minut, od przekroczenia linii startu, nie pokonają połowy trasy (21 km) zobowiązani są do przerwania zawodów i opuszczenia trasy." tego tez nie bylo wczesniej, no ale generalnie martwy przepis bo totalnie nieegzekwowalny.
- "Organizator nie przewiduje nagród w kategoriach wiekowych."
rok temu chyba cos bylo, jakies dyplomy czy pucharki,
- Pakiety startowe nie zawierają koszulki. [...] Koszulki będą SPRZEDAWANE w Biurze Zawodów na Expo podczas Imprezy przez Sponsora Technicznego Cracovia Maraton na Rolkach."
Czyli mamy ukryta podwyzke bo dawniej koszulka (jaka by nie byla) byla w pakiecie.
Wysłany przez: @szyszkownikwczoraj 28 dzisiaj 111 osób zapisanych, ładnie idzie 🙂
Oby nie za szybko, bo u mnie negocjacje otwarte 😉 - śmiesznie by było wrócić na trasę po 7 latach 😛
- "Zawodnicy, którzy w ciągu 90 minut, od przekroczenia linii startu, nie pokonają połowy trasy (21 km) zobowiązani są do przerwania zawodów i opuszczenia trasy." tego tez nie bylo wczesniej, no ale generalnie martwy przepis bo totalnie nieegzekwowalny.
Ten zapis już był w zeszłym roku, bo wtedy się wczytywałem. Nie wiem, jak wcześniej. Zgadam się z Tobą - tego się nie da zweryfikować za bardzo.
Wysłany przez: @szyszkownikWidawa 9 lipca.
Ehhhh 🙁
Termin znowu jak pięścią w nos. Koleny rok na 100% nie pasi. No nic, jak mnie Pan Grzegorze nie chce mieć na zawodach, to mnie mieć nie będzie :P.
Wysłany przez: @szyszkownikSzkoda. Znam ten ból - wszystkie główne terminy w tym roku mam skolidowane :/
Życie. U mnie już druga kolizja, bo Bieg na Szczyt na Rondo 1 (38 pięter) przenieśli mi z maja na marzec i też mam już inne zobowiązania. Także już dawno się przywyczaiłem, że czasem coś wypadnie.
Czekam co się stanie z Krakowem, za miesiąc powinienem wiedzieć. Oby bez niespodzianek ;).
To jest ta sytuacja gdzie nieco szczescia jednak wchodzi w gre. Na organizatorow nie mamy raczej wplywu. U mnie w tym roku 3/3 sie nałożyło. Co też jest okazja do przypatrzenia sie temu co jest wazniejsze... 🙂 Choć oczywiscie wolalbym takich dylematów nie miec i chocby rekreacyjnie to taki CM jednak sobie pojechac.
Coś nie mogę znaleźć żadnej informacji w sieci o Rundzie Widawa. Rozumiem, że to bezpośrednio informacja od Grzegorza.
Cracovia cieszy. W trzecim dniu zapisów jest 160 osób. Rok temu ostatecznie na liście było 336.
Na razie zapisanych ogólnie słabo:
04.22 Cracovia Maraton Kraków 42km - 162 osoby
05.13 Roll&Run Stolno 42km - 8 osób
05.14 Bieg Skawiński Skawina 9km - 45 osób
05.28 Roller Cup Koronowo 42km - 11 osób
09.02 Mazurski Ruciane-Nida 43km - 81 osób
W zeszłorocznej liczbie uczestników CM na rolkach znajdowało się sporo osób zapisanych na edycję w 2020, która jak wiemy się nie odbyła. Raczej wiadomo było, iż po trzech latach czekania, nie wszyscy z tej listy wystartują i też nie wszyscy to zgłoszą organizatorowi. Szkoda więc, że trzymano się (przez pewien czas) sztywno limitu 300 osób. Ostatecznie, jak wiemy, wystartowało o ponad 100 osób mniej niż było zapisanych. I tym razem nie było to zasługą pogody 🙂
Wysłany przez: @pieta. Rozumiem, że to bezpośrednio informacja od Grzegorza.
Tak, prywatna wiadomosc na fb i az chce sie zakrzyczeć - nie idzcie ta droga... Nie w ten sposob sie reklamuje impreze :/ My wiemy i i tak sie dowiemy bo siedzimy w teamcie, tu trzeba dotrzec do "swiezej krwi" inaczej to predzej czy pozniej padnie.
Wysłany przez: @pieta05.13 Roll&Run Stolno 42km - 8 osób
05.14 Bieg Skawiński Skawina 9km - 45 osób
05.28 Roller Cup Koronowo 42km - 11 osób
09.02 Mazurski Ruciane-Nida 43km - 81 osób
Tu by warto bylo odniesc te liczby do limitów uczestnikow na dane zawody, to by dawalo pelniejszy obraz. Jak np w przypadku CM jest juz lekko ponad polowa wyczerpana. Na Mazury na maraton chyba byl limit 250, Skawinski chyba 100...
Wysłany przez: @sebuW zeszłorocznej liczbie uczestników CM na rolkach znajdowało się sporo osób zapisanych na edycję w 2020, która jak wiemy się nie odbyła.
Słuszna uwaga. Nawet chyba to policzono, bo sklasyfikowano tylko 245 osób z DNFami i DNSami, tak jakby reszta była DNSami ale zapisanymi we wcześniejszych latach.
04.22 Cracovia Maraton 42km - 163/300 osób
05.13 Roll&Run Stolno 42km - 8/100 osób
05.14 Bieg Skawiński 9km - 45/150 osób
05.28 Roller Cup Koronowo 42km - 11/100 osób
09.02 Mazurski Ruciane-Nida 43+21km - 81+42/500 osób
Wysłany przez: @pieta04.22 Cracovia Maraton 42km - 163/300 osób
05.13 Roll&Run Stolno 42km - 8/100 osób
05.14 Bieg Skawiński 9km - 45/150 osób
05.28 Roller Cup Koronowo 42km - 11/100 osób
09.02 Mazurski Ruciane-Nida 43+21km - 81+42/500 osób
Poza CM to bardzo słabo to wygląda, nawet w przypadku Mazur 🙁 Stolno na ten moment wg mnie moze sie nie odbyc, podobnie Koronowo... Chyba ze sa to imprezy "doklejone" do czegos innego jak jakiś bieg itp.
Napisalem do Grzegorza zeby jak najpredzej oglosili oficjalnie i zapisy, oraz zabrali sie za jakas reklame. Szkoda by bylo bardzo tych zawodow.
Zico na swojej stronie ma:
6 maja 2023: zicoracing.com (Wrotkarska Majówka) / PÓŁMARATON
A na swojej stronie by chyba nie kłamał, więc kolejny 1/2 maraton wpada do kalendarza.
Osobiście robi mi to wielką zagwozdkę, bo chciałem opędzić 2 imprezy za jednym razem (Grodzisk Wielkopolski + Zico), ale chyba nie chcę poświęcać na to całego tygodnia... Ehhh... Dziwny ten 2023 😉
Pomożemy 🙂 Ja z trójki wymienionych mam najblizej 🙂 Zreszta i tak w piątek bedziemy odbierac pakiet Kasi i być może mamy na nocny bieg.
Ja też mogę odebrać i tak trzeba w piątek.
To juz Kuba jak wolisz.
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
2023 <- aktualizacja
Krajowe:
04.22 Cracovia Maraton Kraków 42km - FB - zapisy
04.30 Dzban Bernarda Grodzisk Wlkp. 21, 9km - info
05.06 Wrotkarska Majówka Poznań 20km - FB - info
05.13 Roll&Run Stolno 42, 21, 5km, dzieci - zapisy
05.14 Bieg Skawiński Skawina 9km - FB - zapisy
05.21 Puchar Kaszub Rozłazino 21km, dzieci - info
05.28 Roller Cup Koronowo 42, 21, 10km, dzieci - zapisy
06.04 Puchar Skarbnika Wieliczka 10km, dzieci - info
06.04 Puchar Kaszub Tuszkowy 24km, dzieci - info
06.11 EuropaMarathon Zgorzelec 42, 21, 10, 3km - zapisy
06.18 Puchar Kaszub Pruszcz Gdański 21km, dzieci - info
06.24 Pruszcz Pruszcz Pomorski 42, 21, 10km, dzieci - info
07.09 Runda Widawa Widawa 42, 21, 10km, dzieci
08.19 Maraton Sierpniowy Gdańsk 42km, 21km - info
09.02 Mazurski Ruciane-Nida 43, 22, 11km, dzieci - FB - zapisy
Pobliskie zagraniczne:
04.02 Berliner Halbmarathon Berlin 21km - zapisy
06.03 Banskobystrický Bańska Bystrzyca 21km - FB - zapisy
07.01 Trenčín Inline Trenczyn 42, 21km - FB - zapisy
09.23 Berlin Marathon Berlin 42km - zapisy
-
Kicking Asphalt 2k23
3 miesiące temu
-
Zawody rolkowe 2024
4 miesiące temu
-
Kicking Asphalt 2022
2 lata temu
-
Zawody rolkowe 2022
2 lata temu
Ostatni post: ROLKI 140KG 190 CM Najnowszy użytkownik: jonimoffett679 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte