[Przyklejony] Zawody rolkowe 2023
Wysłany przez: @szyszkownikPomożemy 🙂
Wysłany przez: @tomcatTo juz Kuba jak wolisz.
Dzięki Panowie, już wpisany Szyszkownik, jako że pierwszy się zgłosił.
CM ma już 223 opłaconych uczestników - jakoś mega szybo się to wypełnia. Nie wiem czy w zeszłym roku było podobnie, ale chyba jednak nie tak expresowo.
Z inności: gdzie w komentarzach na FB widziałem, że Zico planuje start 15:00-16:00 co jest mega fajne bo można rano w ciapąg i po biegu w ciapąg. No i w sumie tyle. I to chyba będzie najlepsze opcja.
CM np. przez poranny start coś takiego w zupełności wyklucza, a odbiór pakietów skomplikował na tyle, że musiałem tu prosić o pomoc. Ale i tak ciesz, że sie miejsca szybko wypełniają :).
Wysłany przez: @qbajakAle i tak ciesz, że sie miejsca szybko wypełniają 🙂
I to z jednej strony cieszy z drugiej rodzi pytanie dlaczego sie tak szybko wyczerpuja, skoro CM do tej pory nigdy jakolwiek nie reklamowal maratonu rolkowego, cos deczko na tym polu chyba jednak ruszyl 🙂
Wysłany przez: @qbajakstart 15:00-16:00
Lata temu CM startowal o 16.
W ubiegłym roku nie było tak ekspresowo z zapisami na CM na Rolkach, bo sporo osób było już zapisanych 🙂 No i jazda po przerwie Covidowej się rozkręcała 😉 W minionym roku spora część tej stałej grupy zawodników, amatorów jeżdżącej na zawody już się wdrożyła i teraz czeka na pierwsze zawody w tym roku 🙂 Zakładam, że to właśnie oni w pierwszym momencie zapełnili listę startową.
Ja tam za bardzo reklamy CM na Rolkach nie widzę. Jak możecie zobaczyć, sam na grupach rolkowych udostępniam informacje o zawodach. Wątpię aby organizator o to zadbał 😉 Jest to jedna z imprez towarzyszących CM, i fajnie, że nadal jest 🙂
Aktywnych zawodników/klubowiczów jest raczej stała liczba od lat i jesli jest to 100 osób to juz jest mega duzo. Czyli wg mnie cos innego tu zadzialalo jeszcze 🙂
Wysłany przez: @szyszkownikAktywnych zawodników/klubowiczów jest raczej stała liczba od lat i jesli jest to 100 osób to juz jest mega duzo. Czyli wg mnie cos innego tu zadzialalo jeszcze 🙂
Tak, około setki osób są to ludzie z brakiem klubu lub z wypisami typu "brak" albo "amator" - spora cześć z nich to Kraków. Jest też szkółka - krakowska Akademia Rolkarza wniosła przynajmniej 10 osób. Do tego dochodzą jakieś grupy typowo freeskate jak Urban Dingoes z Wrocka.
Jednym słowem ludzie jakoś sami się poorganizowali. Może materiały Zico w tym pomogły? Nie wiem można zgadywać. Wiem, że mnie sytuacja zmusiła do wcześniejszego ogarniania swoich planów :P.
Tu by fajnie było mieć ankietę przy odbiorze pakietów - tylko, żeby takie ankiety miały sens, organizatorzy musieliby je sobie udostępniać nawzajem.
Wydaje mi się, że marketing szeptany + linki do materiałów takich jakie kiedyś zrobił Szyszkownik, a teraz produkuje Zico, mogą przekonać sporo osób. Dużo na zasadzie - chodź, pojedziemy, pobawimy się - a jak nie wiesz co i jak, tu masz linki - to proste... Poza tym jak widzę jakie trasy planują grupy FSK, to 42km może nie robić już na wielu wrażenia.
Do tego Kraków (podobnie jak Mazury) to fajnie turystyczny region - więc akcje typu - rano jeździmy, przez weekend się bawimy też mogą napędzać frekwencje. Ale jak piszę, to raczej spore gdybanie z mojej strony.
PS. Widawa potwierdzona na 9 lipca. https://www.facebook.com/grzegorz.turkiewicz.1/posts/1568848186963718
Zostało 50 slotów na CM...
Wow
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
Zwroćcie uwage na jedna rzecz jesli chodzi jeszcze o CM: pojawilo sie info na ich fb ze jest maraton rolkowy, a na głównej stronie tez jest ikonka i link do rolkowego. Dawniej nie bylo NIC z tych rzeczy, a odszukanie linku do zapisu na stronie CM bylo bardzo, bardzo trudne... Nie mowie ze jest to jakies wzorcowe dzialanie promocyjne, ale jakby nie bylo jakis progres jest 🙂
Wysłany przez: @qbajakMoże materiały Zico w tym pomogły?
Moze i oby 🙂 Pierwszy z trzech filmow Zico ma 800 odslon, dwa pozostale 300 oraz 100 z wąsem. Mało jakby nie bylo. Mój od 2018 nabił 5,500 odsłon to już coś niecoś jest, jednoczesnie patrzac na to ile osob jezdzi na rolkach i czas od publikacji to nie uwazam ze to jest duzo. Inna rzecz, ze nie jest to tematyka mojego kanalu. Warto też patrzeć ze nawet 1 sekunda ogladania liczy sie jako "odslona/wyswietlenie" wiec to kryterium tez nie jest specjalnie miarodajne. I tu sie wchodzi w glebsze statystyki i u mnie jest to, ze srednio 40% tego filmu jest ogladniete, to juz calkiem ok. Tak czy inaczej swietnie ze Zico te materialy zrobil 🙂
Wysłany przez: @qbajakPS. Widawa potwierdzona na 9 lipca.
Na prywatnym profilu organizatora...
Wysłany przez: @szyszkownikNa prywatnym profilu organizatora...
I na grupie "SPEED INLINE SKATING POLSKA" 🙂
Wysłany przez: @ania_09I na grupie "SPEED INLINE SKATING POLSKA"
Nie ten target. Tj tylko czesciowo ten. Typowych zawodnikow speedowcow jest za malo zeby impreza byla rentowna, to raz, dwa - oni i tak wiedza kiedy i co bedzie. Bez "zwyklych ludzi" czyli amatorow, uczestnikow NS'ów, fitnessowców, freeride'owcow zawody sie z czasem nie utrzymaja. A ci nie wiedzą ze zawody w ogole są bo informacje - jesli sa - to na niszowych grupach jak wspomniana. Szkoda, ze tak niewiele osob z organizatorow to rozumie i widzi.
Wysłany przez: @qbajakdochodzą jakieś grupy typowo freeskate jak Urban Dingoes z Wrocka.
Urban Dingoes w speeda idom.
Myślę, że największą robotę zrobiło te 100 osób pierwszego dnia, a byli to w dużej mierze fitnessowcy z Krakowa.
Potem to już frekwencja goni frekwencję. Im więcej zapisanych, tym więcej kolejnych chętnych. Mało kto chce pojechać w maratonie na 30 osób, a były takie ze 3 w ubiegłym roku. Duża szansa na jazdę solo, a takie coś każdy sobie może sam zorganizować.
04.22 Cracovia Maraton 42km - 241/300 osób
05.13 Roll&Run Stolno 42km - 10/100 osób
05.14 Bieg Skawiński 9km - 51/150 osób
05.28 Roller Cup Koronowo 42km - 12/100 osób
06.11 EuropaMarathon Zgorzelec 42km - 3/?
09.02 Mazurski Ruciane-Nida 43+21km - 81+42/500 osób
Wysłany przez: @pietaMało kto chce pojechać w maratonie na 30 osób
Łooo Panie, nie brakuje takich co wlasnie w takiej sytuacji liczą na pudło 🙂
Grzegorz, organizator Widawy proponuje trening na trasie Rundy 12 marca. Ktoś chętny?
Uzupelnienie: bylyby to takie nieoficjalne zawody (z zabezpieczeniem trasy jednak), jakies drobne nagroy i podium sa przewidywane, brak wpisowego. W przypadku niekorzystnych prognoz opcja odwolania na dwa dni przed.
Wysłany przez: @szyszkownikGrzegorz, organizator Widawy proponuje trening na trasie Rundy 12 marca. Ktoś chętny?
Pan Grzegorz ma super talent we wstrzeliwaniu się w niepasujące mi terminy.
12.III - Indoor Triathlon Warszawa
12.III - Zakończenie sezonu na Stegnach (chyba, że pogoda wymusi zamknięcie szybsze)
Także ten, ja odpadam.
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
Trochę mnie ucieszyły te roboty w Tomaszowie i nowi właściciele w Dusznikach, bo to znaczy, że mogą być aż 3 imprezy torowe we Wrocławiu 🙂
Przede wszystkim mam znów uliczne mistrzostwa na swoim terenie!
Puchar w Minsku Mazowieckim - no zero informacji. Dwudniowy widać jedynie.
Spróbuję to wszystko doklepać.
Wysłany przez: @pietaPuchar w Minsku Mazowieckim - no zero informacji. Dwudniowy widać jedynie.
Raczej wątpie, że dwudniowy. W Mińsku nie ma tory, a dwudniowe imprezy to raczej z torami powiązane. Tu nic nie wiadomo, więc to pewnie "mniej więcej wybrali" termin i podali info do PZSW.
Daję głowę, że dwudniowe halowe, bo mają halę. Piękną dużą. Choć możliwe, że to znów będą zawody w jeździe agresywnej, a to tylko błąd. Aczkolwiek, bo to chyba hala lodowiska, zrobienie tam toru latem, jest jak najbardziej możliwe.
2023 <- aktualizacja
Krajowe:
04.22 Cracovia Maraton Kraków 42km - FB - zapisy
04.22-23 Halowe Mistrzostwa Bydgoszcz halowe - FB - info
04.30 Dzban Bernarda Grodzisk Wlkp. MP21km, 9km - info
05.01-02 Puchar Polski Tomaszów Lubelski torowe - FB - info
05.03 Rollercup Oleśnica 10km, dzieci - FB - zapisy
05.06 Wrotkarska Majówka Poznań 20km - FB - info
05.13 Roll&Run Stolno 42, 21, 5km, dzieci - zapisy
05.13-14 Puchar Polski Duszniki Zdrój torowe - FB - info
05.14 Bieg Skawiński Skawina 9km - FB - zapisy
05.21 Puchar Kaszub Rozłazino 21km, dzieci - info
05.27-28 Puchar Polski Wrocław torowe - FB - info
05.28 Roller Cup Koronowo 42, 21, 10km, dzieci - zapisy
06.04 Puchar Skarbnika Wieliczka 10km, dzieci - info
06.04 Puchar Kaszub Tuszkowy 24km, dzieci - info
06.10-11 Torowe MP Tomaszów Lubelski torowe - FB - info
06.11 EuropaMarathon Zgorzelec 42, 21, 10, 3km - zapisy
06.18 Puchar Mazowsza Mińsk Mazowiecki 42km - FB - info
06.18 Puchar Kaszub Pruszcz Gdański 21km, dzieci - info
06.24 Pruszcz Pruszcz Pomorski 42, 21, 10km, dzieci - info
06.24-25 Uliczne MP Wrocław 5km - FB - info
07.09 Runda Widawa Widawa 42, 21, 10km, dzieci - info
08.19 Maraton Sierpniowy Gdańsk MP42km, 21km - info
09.02 Mazurski Ruciane-Nida 43, 22, 11km, dzieci - FB - zapisy
09.09-10 Puchar Polski Wrocław torowe - FB - info
Pobliskie zagraniczne:
04.02 Berliner Halbmarathon Berlin 21km - zapisy
06.03 Banskobystrický Bańska Bystrzyca 21km - FB - zapisy
07.01 Trenčín Inline Trenczyn 42, 21km - FB - zapisy
07.16 ME Mastersów Gross-Gerau 42km - FB - info
09.23 Berlin Marathon Berlin 42km - zapisy
-
Zawody rolkowe 2025
2 tygodnie temu
-
Kicking Asphalt 2k23
4 miesiące temu
-
Zawody rolkowe 2024
10 miesięcy temu
-
Kicking Asphalt 2022
2 lata temu
-
Zawody rolkowe 2022
2 lata temu
Ostatni post: Rolki do 700zł Najnowszy użytkownik: lonabadgett2813 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte