[Przyklejony] Zawody rolkowe 2023
Festiwal w Cielu?
10.21 Festiwal Biegowo-Rolkarski Ciele 21km - zapisy
Na bank coś jeszcze przegapiliśmy.
@pieta
Dzięki wielkie za linka.
Zapisy do jutra, 10PLN więc się zapisałem, choć mocno dyskusyjne, czy pojadę. Mentalnie zamknąłęm już sezon, ale jak mnie najdzie dwudziestego wieczorem... 😛
Co do przegapienia - zawsze będą jakieś lokalne zawody o których prawie nikt nie mowi, także bym się tym faktem mocno nie przejmował.
Tu na pewno dyskusyjna jest data. Ścigać się w 5stopniach może nie rewelka, a z drugiej strony już się w tym roku ścigałem w stopniach 7 i w deszczu (tor Poznań) to co mi tam 😉
5 stopni to idealna temperatura na zawody, np. dla piłkarzy. To pewnie zależy od tego kto jest sprinterem a kto długodystansowcem jadącym na niskich tętnach. Takiemu będzie zimno. Ale jak ktoś ma wysokie tętna, to chłodzenie dużo daje. Ja zawsze byłem sprinterem, całe życie biegałem 30m max i na maxa. Tak przez 40min. Tym się mniej więcej charakteryzuje ruch w koszykówce.
Startu w +2 stopniach i lejącym deszczu w Jaśle w 2016 dobrze nie wspominam, bo sobie naderwałem mięśnie łydki.
Bieganie spoko, ale jazda na maksa w takich warunkach to raczej nie.
A ponieważ w tym roku 15.10 znowu ma lać to bez żalu odpuszczam TT w Jaśle.
Natomiast zapisałem się na 11.11 na godzinę 11.11 w Białym Kościele na urokliwy bieg po Dolinie Ojcowskiej (tylko jeden zbieg i tylko jeden podbieg 🙂 )
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
Wysłany przez: @pieta5 stopni to idealna temperatura na zawody
Chyba biegowe gdzie po 1 minucie wpadasz na 5 strefe tętna (ja wpadam ;)). Na rolkach wszystko zależy czy wieje, czy jest mokro, czy pada deszcz - 5 stopni, 5-ciu stopniom nie równe.
Zwykłe rolkowanie to robiłem i przy minus 9 (albo 12 - nie pamiętam), ale i prędkości i strój nie ten 😉
Wysłany przez: @jaca666W Poznaniu to było po zimie i jakoś tak chłód nie przeszkadzał.
Jaca albo masz syndrom wyparcia, albo Cie demencja dopada 😛 😉 😛 . Ja w Poznaniu po raz pierwszy w życiu miałem chwile załamania, że po prostu nie stanę na starcie. Przemogłem się, teraz jestem zadowolony, ale dalej nie wiem czy bym powtórzył.
W poniedziałek na Stegnach przy 7-8 stopniach też mi było mega zimno. O dziwo jak zszedłem z toru, rozebrałem wilgotną termoaktywną i założyłem suchą bawełnę to siedziałem w t-shirtcie i bluzie bite 20 minut, zanim się zorientowałem, że może by trzeba kurtkę ubrać. Także komfort termiczny jest zmienny i dużo z niego siedzi w głowie.
Wysłany przez: @tomcatA ponieważ w tym roku 15.10 znowu ma lać to bez żalu odpuszczam TT w Jaśle.
No jakby Ciele kosztowało niewiadomo ile mamony to bym się zastanawiał. 10PLN jestem w stanie poświęcić jakby mi się nie chciało jechać 😉
Co to 11.11 - powodzenia. Je Niepodległości w W-wie odpuszczam - nie lubię tego biegu, odkąd sobie tam naderwałem mięsień. Teraz mam znacznie większą wiedzę na temat ciała rozgrzewek itp, więc pewnie bym kontuzji nie powtórzył, ale od lat nie celuje w 10km. Piątki są optymalne 🙂
Za to jak dobrze pójdzie
21.X - 21km - rolki
22.X - 5km - bieg
5.XI - 5km - bieg
12.XI - 5km - bieg
Nudy nie ma 😛
W temacie zawodów międzynarodowych, takie odkrycie:
Virtual Pro Roller Tour make a list every year of the bigger races, a website called myraceland list more Inc smaller races
https://www.facebook.com/profile.php?id=100046925036752
Ja się chyba na ten festiwal wybiorę. Jeśli będą bardzo kiepskie warunki, to mam opcje biegania, ale liczę na to że nie będę musiała się przepisywać i odpowiedni ubiór wystarczy.
Edytuje: Ten Bieg Błotny (5 km, 20 przeszkód) też zapowiada się ciekawie 😁
"Pamiętaj, że dziś jest jutro, o które martwiłeś się wczoraj" - Dale Carnegie
Wysłany przez: @tomcatVirtual Pro Roller
myraceland
https://www.facebook.com/profile.php?id=100046925036752
https://www.prorollertour.com/ nie działa
https://www.myraceland.com/en/inline-skating/ jakaś nieczytelna
fb nieaktualizowany od kwietnia
ale przydałoby się też coś globalniejszego
Wygląda, że przygotowują jedną infografikę na cały rok i tyle.
Albo aż tyle, bo potem ludzie z całego świata czerpią informację o tym, że można czegoś szukać.
@jaca666
Jaca może emocje wyscigowe. Ja pamiętam swoje emocje przed startem, w trakcie to już było raczej - ruszłem to dojadę ;).
U mnie się życie nawarstwia i zaczyna działać przeciw wyjazdowi 21.X - paradoksalnie przez to mi się chce bardziej jechać :P. Jednak wciąż czekam na prognozy pogody - one mogą być przysłowiową kropkę nad "i".
Zrobiłem taką tabelkę z frekwencją na zawodach:
Na telefonie się rozjeżdża trochę.
Date: | Name: | Distance | All Skaters | Main Race |
---|---|---|---|---|
02.09 | Mazurski | 42/21/11 | 413 | 187 |
09.07 | Runda Widawa | 42/21/10 | 308 | 104 |
30.04 | Dzban Bernarda | 21/9 | 253 | 145 |
22.04 | Cracovia | 42 | 251 | 251 |
18.06 | Puchar Mazowsza | 40/9 | 193 | 53 |
04.06 | Puchar Skarbnika | 10 | 187 | 85 |
26.08 | Puchar Śląska | 42/21/10 | 173 | 103 |
18.06 | P.Kaszub Pruszcz | 21 | 162 | 88 |
13.05 | Roll&Run Stolno | 42/21/5 | 145 | 28 |
28.05 | Koronowo | 42/21/10 | 144 | 40 |
14.05 | Bieg Skawiński | 9 | 133 | 133 |
24.06 | Roller Cup Pruszcz | 42/21/10 | 131 | 70 |
06.05 | Wrotkarska Majówka | 20/8 | 122 | 67 |
21.05 | P.Kaszub Strzebielino | 21 | 114 | 72 |
04.06 | P.Kaszub Tuszkowy | 24 | 113 | 72 |
01.10 | Grójecka Dycha | 20 | 107 | 107 |
27.08 | Dni Rudyłtów | 8 | 87 | 36 |
06.08 | Rybno-Gronowo | 21/10 | 62 | 54 |
03.05 | Rollercup Oleśnica | 10 | 28 | 28 |
13.08 | Bieg Jaćwingów | 25 | 24 | 24 |
30.08 | Bieg Pokoju Zamość | 28+34+16+21 | 10 | 10 |
@Pieta
Super analiza dzięki. Po samych liczbach widzę, że gdzieś semantyka siadła. W Rydułtowach mam wrażenie, że wliczaleś dzieci do All Skaters - natomiast w innych wyścigach np Grojecka Dycha już tego brakło.
Przy Zamościu użyłbym jednak znaku + a nie /. Czyli 28+34+16+21 bo to jednak różnica.
Ogólnie świetna robota. Dobrze, że Ci sie chciało. Ta tabelka może być też pomocna przy szukaniu sponsorów - chociaż liczby w "all" nie powalają (małe wyścigi biegowe łatwo tę liczbę osiągają) - ale zawsze organizator może użyć argumentu: "co do wielkości jesteśmy 4 wyścigiem w PL..."
@qbajak
Zliczałem wszystko co znalazłem w wynikach. W Grójcu nie znalazłem wyników dzieci, a fakt, było zapisanych około 60.
+ wstawiłem
Myślałem o tej grafice https://www.facebook.com/photo/?fbid=748006853440142&set=a.592024909038338
co by tam jeszcze można dać, ale niekoniecznie poza Mazurskim cokolwiek się nadaje.
Wysłany przez: @pieta@qbajak
Zliczałem wszystko co znalazłem w wynikach. W Grójcu nie znalazłem wyników dzieci, a fakt, było zapisanych około 60.+ wstawiłem
Kumam. Problem w tym, że dzieciaki nie zawsze maja chipy - jak nie mają, to organizatorzy zbierają ręcznie pierwsze 3 miejsca i reszta idzie w "piach". Stąd przy robieniu frekwencji uwzględniając dzieci zawsze trzeba być uważnym...
-
Kicking Asphalt 2k23
2 miesiące temu
-
Zawody rolkowe 2024
3 miesiące temu
-
Kicking Asphalt 2022
2 lata temu
-
Zawody rolkowe 2022
2 lata temu
Ostatni post: Dzienniczek Lotnika. 😉 Najnowszy użytkownik: elenaforney3775 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte