Sezon 2022-2023 rolki i nie tylko
@lotnik
SEBA FRA DELUXE 4x80
BUT FR1
BUT FR SL Speed
oraz do jednego i drugiego buta szynę FR 3x125mm i 2 zestawy kół, RB Hydrogen PRO rewelacyjne i na razie używałem ich kilka razy, a na co dzień Matter Image, które już 3 rok ujezdżam i dojechać nie mogę, takie trwałe
A gdzie kultowe Twistery ja się pytam? 🙂 FR to marka Seby? Skąd ta zmiana? Nie za dużo tych butów? 😉
Te Hydrogeny Pro to nie przypadkiem któraś wersja kół MPC ze znaczkiem Rollerblade?
@lotnik Marka FR skates to praktycznie to samo co Seba. Zrobili 2 marki dzieląc produkty i tak oto w FR są np SL Speed, a w Seba nadal robią model Marathon. Jesli chodzi o Seba FR1 i FR FR1 to jedno i to samo z minimalnymi marketingowymi zmianami.
FR1 są przewygodne, można w nich jeździć cały dzień i stopa nie odczuwa dyskomfortu.
Twisterów już nie mam od dawien dawna.
@lotnik
Bardzo dobrze. Przed 125 jeździłem na 110. Różnicę przestałem czuć po pierwszej jeździe na 125 i już tak zostało. Teraz nie odczuwam jaki rozmiar kołek mam, koła jak koła. Do wszystkiego da się przyzwyczaić.
Miałem tak samo. Teraz na chwilę wróciłem do 110, ale już chcę z powrotem na 125 nawet nie dlatego, że mają lepsze toczenie, tylko że się już przyzwyczaiłem i pewniej się czuję. No ale to te MPC Rollerblade'a tak kleją się ładnie do asfaltu.
Xfirm - 78kg, długość szyny 13"
Byłem zaskoczony jak dobrze sprawują się w jeździe miejskiej, ale jej raczej nie uprawiam. Kupiłem, żeby lepiej się czuć na gorszej nawierzchni, ale są dla mnie uniwersalne.
Pewnie można by jeździć na hg Pro po mieście, ale trzeba by być bardzo twardym.
Żal d#@e ściska za każdym t-stopem 🤣
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
Kiedyś byłem napalony jak szczerbaty na suchary na Atom Boom Magic, jednak nie było okazji kupić. Tak na chłodno zastanawiam się czy jest mi potrzebne cokolwiek lepszego od zwykłych Hydrogenów? W sumie nie znam innych kółek, nie mam porównania ale nigdy na nie nie narzekałem.
Znacie koła Simmons Rana Racing SR Flash?
@lotnik
HG Pro od MPC nikną w oczach po każdym T-stopie, ale w końcu mam szanse dojechać jakieś kółka do końca, zanim plastik popęka ze starości.
Moje główne kółka to właśnie te powyższe SR Flash na bazie G13 mattera (110mm). 5000km i zeszły jakieś 4mm, a nie oszczędzałem ich. Śliskie i twarde, ale na gładkie i proste asfalty pewnie najlepsze. Dzisiaj akurat zamierzam jeszcze potestować trochę swoje kółka pod kątem różnic.
@Pieta O! Super! Czyli te SR na miasto nie nadają się tak jak myślałem - tylko do jazdy szybkiej.
Testuj i daj znać. Kiedyś kupię sobie kółka z górnej półki dla samej przyjemności z posiadania czegoś najlepszego. Na tę chwilę nie wiedziałbym na co postawić.
@lotnik
W dobrej cenie masz Matter Image. Sam na nich jeżdzę od czerwca czy lipca 2021. T-stop im nie straszny. Na dzień dzisiejszy nie muszę ich zmieniać. One są w różnych rozmiarach.
A jak twoim marzeniem jest koło PRO, no to kup Hydrogeny kiedyś. one są naprawdę rewelacyjne.
O RB Hydrogen Pro nigdy nie marzyłem. Gdy interesowałem się kołami super premium ich chyba jeszcze nie było na rynku. Śniły mi się po nocach wspomniane Atomy ale w obu parach miałem prawie nowe koła i nie widziałem sensu w zakupie.
Teraz z tego co widzę to porównując do okresu sprzed powiedzmy trzech lat straszna bieda jeśli chodzi o dostępność kół produkowanych przez MPC.
Do tych lepszych kółek macie wypasione łożyska i specjalnie dobrane tulejki czy standard?
Łożyska przyzwoite, czyste i nasmarowane niezbyt gęstą oliwką wystarczy
Jak będziesz kupował koła z hubem MPC to będzie potrzeba nieco węższych tulejek - zadzwoń do Zico i wszystko ogarnięte będzie
Ja mam do Hydrogen Pro łożyska też Rollerblade i z tego co pamiętam też o oznaczeniu PRO. W każdym razie super łożyska w połączeniu z tymi kółkami tworzą wybuchową mieszankę:) Tulejki były w zestawie z łożyskami. Czyli cały komplet mam Rollerblade
Tak kupiłem w "niemieckim" sklepie w zeszłym roku.
Wczoraj zrobione 21km na 3 Stawach w upale. Lekki dyskomfort kostki, ale czas bardzo dobry, drugi najlepszy w tym roku.
Dużo sprintów uciekając przed kolarzami. Mają tęgie miny kiedy nie mogą mnie dojść swoimi wyczynowymi rowerkami, zwłaszcza pod górkę 😀
Te zrywy, sprinty, bardzo wymeczają, nie jest to dobry pomysł.
@lotnik Mnie też Zico dobierał tulejki i wszystko śmiga dobrze, ale jak mi tłumaczył i dobierał drugi raz inne do tych samych kół, to tylko stałem z głupią miną i zaufałem.
Tylko on ma jakieś co do setnej milimetra chyba.
Jak masz dobre koła, to pasują po prostu srebrne 10.00 i wszystko śmiga.
Problemy były z AmWingami, które nie trzymały wymiarów i trzeba było kombinować: czerwone, złote. Wszystko byle nie niebieskie.
Porządne precyzyjne srebrne standardowe czyli dyszki i wszystko śmiga.
Nawet mam zestaw regulowanych tulejek, ale nigdy nie wyjąłem z fabrycznego opakowania. Nie ma sensu.
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
Ostatni post: Rolki do 700zł Najnowszy użytkownik: lonabadgett2813 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte