Nils 1311 Pilnie proszę o pomoc!
Witam.Zakupiłem Rolki Nils 1311 Extreme. Ogólnie nie sprawiają kłopotów ale mają wadę.. Są okropnie wolne! Jak wjeżdżam pod nawet niską górkę to pocę się i męczę niesamowicie. Rolki te hamują jeszcze automatycznie przez płozę.. może są zbyt mocno dokręcone? Dlatego też potrzebuje Waszej pomocy. Co mogę zrobić żeby je przyśpieszyć? Łożyska ABEC-5 Chrome
Co się dziwisz. Chciałeś Extreme to masz ekstremalne doznania 😀 Szkoda, że przed zakupem nie zajrzałeś na forum. Cóż nauka kosztuje...
A teraz żeby się nie pastwić. Możesz spróbować pogrzebać trochę w kółkach. Zobacz stan łożysk i tulejek dystansowych pomiędzy łożyskami. Można przeczyścić i przesmarować łożyska albo je wymienić. Albo kupić porządne rolki 😉 Luzowanie śrub mocujących kółka da tyle, że po jakimś czasie śrubki powypadają, a Ty pogubisz kółka.
Spróbuj coś lekko odkręcić i zobacz:D Kółka są malusieńkie więc same z siebie megaszybkie nie będą:D Ale może coś to pomoże ^^
Chociaż to też może firmą idzie i jest to jakaś wada techniczna ale wolę nie zapeszać 😀
Na przyszłość zanim coś kupisz, zorientuj się w temacie.
1. To nie są rolki do jazdy rekreacyjnej, mają małe koła, to normalne że są wolne. Nic na to nie poradzisz. To rolki do jazdy agresywnej.
2. Te rolki tak naprawdę nie nadają się do jazdy agresywnej. Wytrzymają najwyżej przejażdżki dla rekreacji.
3. Chcesz na nich jeździć rekreacyjnie? Wróć do punktu 1.
Najlepsze co możesz zrobić to sprzedać na allegro i kupić dobre rolki, tym razem o odpowiednim przeznaczeniu.
Jak już koniecznie chcesz je zatrzymać, sprawdź czy mają system UFS - tzn. czy szyna da się odkręcić i czy rozstaw otworów mocujących ma 165 mm. Jeżeli tak - możesz kupić szynę http://zicoracing.com/Szyny_UFS_Powerslide_Cell_II_255__84_komplet_z_oskami_i_tulejkami-648.html i jakieś tanie koła 80mm max.
Tak sobie myśle Herb ,że ktoś tu Ciebie powinien zacząć sponsorować i to wcale nie jest do końca zart.
Jeżeli chodzi Ci o to że linkuje do szyn PS w sklepie Zico, to wiedz że robię to tylko dla tego że:
1. Praktycznie jedynie tam można je dostać
2. To najtańsze (nowe) szyny UFS
Wiem, że jestem nieco stronniczy, lubię markę Powerslide i tyle, bo podoba mi się kierunek w którym rozwijają rolkarstwo, ale zauważ że równie często co chwalę to gnoję ich za pomyłki 😉
Nie zrozumiałeś .Chodzi mi o to ze zawsze ,no niemal zawsze znasz odpowiedz ,i odpowiadasz .Przyznaje nawet nie mialem pojecia co to te nilsy ,bo jak pisalem gdzie indziej ,są mi "obok" wiec nie interesujace .A tu prosze czlowiek sie dziwi ze mu wolno jada, wiec po przeczytaniu calosci rece i nogi opadaja a Ty dzielnie stoisz na strazy .Pomine juz fakt ze ludzie najpierw kupuja a potem mysla lub czytaja w temacie ,czytaj ucza sie .
W takich sytuacjach przypominają mi sie dowcipy o małym fiacie 126p,gdy klient otwiera maske z przodu ,bo cos mu silnik kiepsko pracował ,i co stwierdza ? ,ze mu silnik za....li 😉
Szczerze, nie miałem też pojęcia jak te nilsy wyglądają. Szybkie szukanie, google ciągle daje radę 😉
A nie mozna by bylo dokupic większe kółka? Możliwe że wtedy będą ocierać o górną część szyny.
Ostatni post: Rolki inline alpine/skate to ski Najnowszy użytkownik: ezekielgranata Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte