Powerslide - FSK Cell 10 i Powerslide Metro 2010
Witajcie!
Gdzie najbliżej Bielska-Białej znajdę sklep z rolkami z tematu?
Mogę prosić o parę lokacji wraz z konkretnym adresem sklepu?
Pozdrawiam
Dawid
Czy ja dobrze rozumiem? Chcesz się pozbyć Twisterów i kupić Metro, lub, co gorsza, CELL?! Znasz bajkę o stryjku? Mam nadzieję że te rolki mają być dla kogoś innego.
Metro można dostać w dużych multisportach. Co do Cell, nie wiem.
Herb napisał:
Czy ja dobrze rozumiem? Chcesz się pozbyć Twisterów i kupić Metro, lub, co gorsza, CELL?! Znasz bajkę o stryjku? Mam nadzieję że te rolki mają być dla kogoś innego.
Wiem co sobie myślisz Herb...
Masz dobre przeczucia, a mój problem jest taki, że nie mogę już ponad rok dopasować nogi do Twisterów i ich twardej skorupy. Nie wiem co z tym zrobić, a zobaczyłem, że Celle 10 mają taki sam wymiar płozy, a miękki but. Stwierdziłem, że to może być rozwiązanie.
Jednakże waham się i póki co jeśli Twisterki nie sprzedadzą się po raz pierwszy na aukcji, to przy nich zostanę.
Choć szczerze mówiąc odechciewa mi się jeździć mając w głowie, że znowu mnie coś będzie boleć, albo będę miał kolejne obtarcia 🙁
Proponuję przejechać się do hedonskate/bladeville i spróbować dopasować wygodny liner do Twoich twisterkow. Jest duża szansa że wymiana linera pomoże.
Napisz, gdzie konkretnie rolki Cię gniotą. Suwi dobrze mówi, wymiana linera może pomóc.
Metro sobie odpuść - to rolki jeszcze twardsze niż Twister.
@Suwi dobrze znalazłem, że oba te sklepy znajdują się w Chorzowie?
@Herb Rolki mnie gniotą głównie na kostkach w lewej nodze z prawej strony i analogicznie w prawej. Czyli w kostkach "od środka" można powiedzieć.
Czasami, ale to raczej rzadko, gniotą mnie na zakończeniu buta (przy łydkach), po bokach nogi. Najczęściej jak jeżdżę na 2 kółkach, zwłaszcza przednich.
Nie wiem, czy wystarczająco dobrze, wytłumaczyłem. w razie nieścisłości, piszcie, postaram się lepiej opisać 😛
o ile pamiętam, miałem podobny problem z Twisterami - nie tylko wewnętrzne kostki cierpiały, ale i wewnętrzna strona podbicia na śródstopiu - jeżeli chodzi o kostki to uwierały mnie ... śruby od cuffa, które "przegryzały" się przez liner - zaklejałem je przez jakiś czas plastrami, potem to przeszło. A na inne uciski stosowałem plastry hydrożelowe (Compeed chyba) - pomogło. Od ponad roku nie narzekam, inna sprawa, że przesiadłem się już na Seby 😉
Spróbuję tego patentu z plastrami, jak nie pomoże, to wtedy wybiorę się do Chorzowa pokombinować z wymianą linera.
Dzięki wszystkim za pomoc!
Ostatni post: Dzienniczek Lotnika. 😉 Najnowszy użytkownik: vipnila8336284 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte