Roces Vidi vs Rollerblade RB Cruiser vs Oxelo MF500, które wybrać?
Cześć!
Stanąłem przed wyborem rolek, nie jeździłem kilka dobrych lat natomiast śmigam na łyżwach całkiem dobrze.
Zamówiłem Spokey Freespo, przyszły wczoraj, poszły do zwrotu bo jedno kółko kręciło się na boki, ogólnie były spoko natomiast nie wiem czy zamawiać drugie czy wybrać coś innego. Mam możliwość zakupu Roces Vidi, Rollerblade RB Cruiser lub Oxelo MF500 w fajnych cenach. Jeśli mielibyście doradzić, to które rolki byście polecili?
Hej,
Wszystko to skorupy, więc odpowiedź może być tylko jedna: te, które najlepiej trzymają stope i te które są dla Ciebie najwygodniejsze. Trzeba mierzyć.
Problem ze skorupami taki, że nie każda stopa lubi każdą skorupę. Do tego skorupy pomiędzy firmami i modelami różnią się szerokością/objętością.
Oxelo są mega szerokie i mają cieńki liner. Rocesów Vidi na oczy nie widzialem. Nie pamiętam jak było z RB Cruiser.
Także mierzyć, mierzyć i mierzyć. Powodzenia.
@qbajak
Dzięki za szybką odpowiedź. Jak na razie udało się przymierzyć też Oxelo MF500, miałem dłuższą chwile na nogach, dobrze leżały. W tej cenie to nie spodziewam się fajerwerków pod względem jakości a na początek nie wiem czy wybrać budżetowe MF500 (mogę mieć nówki za 200zł) czy inwestować w lepsze rolki. Pytanie, czy dla mnie na ten moment różnica w jedzie będzie mocno odczuwalna.
Jeśli MF500 trzymają nogę, nie masz luzów i nie cisną - to bierz. Za 200PLN to już w ogóle, jak po czasie coś będzie nie tak to pewnie uda się sprzedać za więcej ;).
Rocesy widziałem w Go Sportach, których już nie ma. Wyglądały spoko.
RB są raczej chwalone i pewnie najsolidniejsze.
MF za tą cenę, to jak za darmo. (Czy może ktoś polecić dobre rolki do 200zł?)
Jak przypasują, to nie ma sensu już później kupować lepszych urbanek. Jedynie kółka, jak te się skończą, lub szyny dla jakiejś odmiany. Aczkolwiek jest duża szansa, że coś w nich nie wytrzyma długo. Pewnie liner.
Ostatni post: Dzienniczek Lotnika. 😉 Najnowszy użytkownik: annetice2952142 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte