Twister 231 czy powerslide metro?
Cześć mam pytanie jakie radzicie mi rolki?
Jestem dziewczyną i rozmiar stopy to 38...
Cały czas myślałam o twisterach ale teraz zauważyłam ,że sporo osób chwali powerslide metro 2010-wymienialna płoza itp...
Jak radzicie co było by najlepsze:)?
Obecnie jeżdżę na rolkach rekreacyjnych z płozą około 25 cm i kółkach 78mm-czy warto kupować metro skoro kółka sa większe i płoza taka sama?
Czy na twisterach 231 będzie mi się znacznie lepiej jeździło niż na obecnych?
Z góry dziękuje za rady :p
Ja bym Ci radzil Twistery .
Jezdze na Metro od wrzesnia 2009.
Ich usterkowosc jest opisana na tutejszym forum.
I te kolka - atrapa .
Koszt zakupu wiec porownywalny .
pozdrawiam
Metro + kola = (549 + 200) 749 zł, Twistery 899 zł i tez maja slabe kola (więc mimo wszystko nie do końca porównywalna), chyba ze Twistery gdzies juz sa na przecenach. Prawda sa bedziej awaryjne, ale są konstrukcją bardziej posuniętą do przodu (x slot, v-cut cuff). Na korzyść Twisterów przemawia za to większa solidność i krótsza szyna. Wybór należy do Ciebie, jeśli zdecydujesz sie na Twistera, wstrzymaj się trochę to może trochę stanieje.
http://www.bladeville.pl/rolki-c-1/rollerblade-twister-231-10-czarne-p-5782.html
Twister 231 za 799 zl.
pozdro
ok przyznaję się zaćmienie, żebym się w asortymencie bladeville nie orientowal toż to skandal 😉
Suwi, herezji nie praw, przy stopie 38 Twister 231 to jedyny słuszny wybór z tych dwóch i to bez dwóch zdań 😉 . Jeździłbyś slalom z kołami wystającymi z pod buta 4 cm z przodu i z tyłu? 😉
Ogólnie Powerslide trochę dało ciała z tym że nie zrobili wersji tej szyny 231 dla ludzi o małych stopach i 255 dla tych o dużych. Efekt jest taki że poza przedziałem 41-44 Metro wyglądają pokracznie.
Nie prawie herezji, po pierwsze nie ma mowy o slalomie w tym poscie, przynajmniej narazie nikt o tym nie wspomnial. Po drugie szyna 243mm przy stopie 240mm to żadna tragedia, jeszcze zeby byly to bezlinerowki z butem idealnie dopasowanym do stope, ale but bedzie mial z 260 mm zarowno w twisterach jak i metro. Wybor moim zdaniem nie jest jednoznaczny, ale fakt ze twisterek troche stanial jest pozytywny.
Faktycznie nie napisałam ale o jazdę slalomową chodziło mi właśnie 🙂
Czyli twisterki lepiej jest w moim przypadku kupić:)...bo faktycznie płoza krótsza a w slalomie to dość potrzebne.
Co do cen to obecnie na bladeville najtaniej jest . W decathlonie nie ma w ogóle twisterów...a zico i roll4life ma podobne ceny...
Dlaczego te kółka w twisterach są kiepskie? Szybko się ścierają?
A może macie inne jakieś ciekawe propozycje z rolkami :)? -odpadają seby ponieważ za długo musiała bym czekać...i też dość drogie są.
eeee, czemu musialabys dlugo czekac ?? Na bladeville sa w Twoim rozmiarze (high) wiec mialabys w ciagu paru dni je w domu. Jedyna przeszkoda to cena 1199 ;).
W twisterkach sa kola bardzo miekkie, szybko sie niszcza. W metro to juz wogole orginalne kola sa atrapami jak to ktos wczesniej powiedzial, ale od niedawna (chyba od dzisiaj) mozna je kupic w takim set-upie:
orginalne kola tez dodaja, wiec mozesz je oddac komus kto jezdzi rekreacyjnie 😉
Jeśli Cię stać na Twistera czy Seby to oczywiście nie mówię że nie warto doinwestować. Z Twoim rozmiarem stopy krótsza szyna napewno pomoże.
O faktycznie nowa wersja setup jest 😛 Ale wymyślili:)
Troszkę ta cena mnie przeraża ponad 1000zł;) a ogólnie też nie chciałam niebieskich:),z drugiej jednak strony te seby są naprawdę ładne 😀
Jestem strasznie niezdecydowana :)...
Kurcze chciałam max 900zł wydać...
Duża różnica jest między tymi sebami a twisterkami 231?
I jak wygląda później np. z reklamacją na bladeville?
Arpopo kółek twisterki mają 80a...a ja jeżdżę na 78a od 5 lat i nigdy nie zmieniałam kółek ;P
Hm...może od wagi ciała też to zależy;)
osobiście polecam twisterki, co do reklamacji w bladeville to ja nie miałem żadnych porblemów chociaż sprawa nie była lekka. Pozdrawiam
ok sprawa załatwiona. Byłam dzisiaj w intersport oglądałam metro-fajna rolka ciekawy wygląd- chociaż troszkę męska;/ ale faktycznie dość długa płoza i dość spore kółka więc odpada ta rolka. Zostaje przy twisterkach,bo seby to już za dużo $..bo te 300/400 zł wole na wakacje przeznaczyć 🙂 Chociaż jeszcze muszę iść po przymierzać twisterki i zobaczyć jak mi leżą... raz miałam jedną rolke na nodze ale to było dość szybko i za krótko;);) Póżniej napisze czy się w końcu zdecydowałam;p bo już 4 tydzień tak się decyduje
Ale mam do Was rolkarzy jeszcze jedno pytanie, jakie polecacie rolki do jazdy rekreacyjno-fitnesowej bo siostra chce zakupić takie 🙂 Chodzi głownie o płozę metalową-aluminiową oraz nie za duże kółka takie 80,82 max. Czy rollerblade spark są dość dobre czy nie? Jakie polecacie 🙂
I co daje ułożenie kółek w piramide 80,80,82,82 :)? Bo w "banana" wiem-zwrotność 🙂
Dziękuje z góry!!:)
Sparki to jedne z lepszych rolek fitnessowych, a jeśli chodzi o różne konfiguracje kółek to tutaj masz napisane co i jak
Polecam jednak klasycznego banana bo według mnie jest to jedno z bardziej uniwersalnych ustawień. Świetna zwrotność jest idealna do slalomu i bardzo przydaje się w manewrach na mieście. Do słabej stabilności przy skokach można się przyzwyczaić, a odpowiednią techniką nadrobić niedostatki w szybkiej jeździe.
Tak oczywiście twisterki 231
Są extra:D wygodne i w ogóle strasznie zwrotne Jestem bardzo zadowolona! 🙂
A siostra sparki kupiła 🙂 i tak,że gorąco polecam jedne z wygodniejszych rolek fitness- bardzo dobrze trzymają stope po przez skośne sznurówki 🙂
Ostatni post: Rolki do 700zł Najnowszy użytkownik: mableduryea6881 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte