[Przyklejony] Zawody rolkowe 2023
Długodystansowe:
04.22 Cracovia Maraton Kraków 42km - FB - zapisy, wyniki
04.30 Dzban Bernarda Grodzisk Wlkp. MP21, 9km, dzieci - wyniki
05.03 Rollercup Oleśnica 10km, dzieci - FB - wyniki
05.06 Wrotkarska Majówka Poznań 20, 8km, dzieci - FB - wyniki
05.13 Roll&Run Stolno 42, 21, 5km, dzieci - wyniki
05.14 Bieg Skawiński Skawina 9km - FB - wyniki
05.21 Puchar Kaszub Strzebielino 21km, dzieci - wyniki
05.28 Roller Cup Koronowo 42, 21, 10km, dzieci - zapisy
06.04 Puchar Skarbnika Wieliczka 10km, dzieci - zapisy
06.04 Puchar Kaszub Tuszkowy 24km, dzieci - zapisy
06.11 EuropaMarathon Zgorzelec 42, 21, 10, 3km - odwołany
06.18 Puchar Mazowsza Mińsk Mazowiecki 42km - FB - zapisy
06.18 Puchar Kaszub Pruszcz Gdański 21km, dzieci - zapisy
06.24 Roller Cup Pruszcz 42, 21, 10km, dzieci - zapisy
07.09 Runda Widawa Widawa 42, 21, 10km, dzieci - zapisy
08.06 Puchar Gminy Rybno-Gronowo 21, 10km, dzieci - zapisy
08.19 Sierpniowy Gdańsk MP42km, 21km, dzieci - FB - zapisy
08.26 Puchar Śląska Katowice 42, 21, 10km, dzieci - info
08.30-09-02 Bieg Pokoju Zamość 28+34+16+21km - zapisy
09.02 Mazurski Ruciane-Nida 43, 22, 11km, dzieci - FB - zapisy
Krótkodystansowe i Torowe:
04.16 Puchar Gminy Gostynin Gostynin halowe - FB - wyniki
04.22-23 Halowe Mistrzostwa Bydgoszcz halowe - FB - info
05.01-02 MP LZS Tomaszów Lubelski torowe - FB - wyniki
05.13-14 Puchar Polski Duszniki Zdrój torowe - FB - wyniki
05.27-28 Puchar Polski Wrocław torowe - FB - info
06.03 Puchar Warszawy Warszawa 5km, dzieci - zapisy
06.03 Rolkowisko Warszawa 1,1km, dzieci - zapisy
06.10-11 Torowe MP Tomaszów Lubelski torowe - FB - info
06.17 Puchar Warszawy Warszawa 5km, dzieci - info
06.24-25 Uliczne MP Wrocław 5km - FB - info
07.01 Bieg Opolski Opole 5km - zapisy
09.02 Puchar Warszawy Warszawa 5km, dzieci - info
09.09-10 Puchar Polski Wrocław torowe - FB - info
09.17 Puchar Warszawy Warszawa 5km, dzieci - info
Pobliskie zagraniczne:
04.02 Berliner Halbmarathon Berlin 21km - wyniki
06.03 Banskobystrický Bańska Bystrzyca 21km - FB - zapisy
07.01 Trenčín Inline Trenczyn 42, 21km - FB - zapisy
07.16 ME Mastersów Gross-Gerau 42km - FB - info
09.23 Berlin Marathon Berlin 42km - zapisy
WOM = Warszawska Olimpiada Młodzieży,
Zawody o tyle ważne dla dzieciaków, że są uznane przez Mazowieckie Kuratorium Oświaty = wygranym dają ekstra punktu do dostania się do liceum ;).
Czyli te z 17.IX są jednocześnie ostatnimi zawodami z cyklu Pucharu Warszawy i Mazowsza + właśnie WOM'ami.
Ponoć Grójecka Dycha 1 października, ale nie widzę żadnego potwierdzenia poza odjazd.pl na fb.
Pewnie dwie dychy znowu.
Wysłany przez: @pietaDzięki. Wcześniej próbowałem to rozszyfrować, ale nie udało mi się.
Niestety nas nie będzie. Fizjoterapeuta pogmerał mi przy wypadniętym dysku i się teraz cykam za bardzo.
Ale masz ogarnięty protokół ćwiczeń po tym zabiegu? Tak, że kiedyś będziesz wiedział, że możesz wrócić?
Ja znalazłem nową gwiazdę lokalnych fizjoterapeutów, która mi odblokowała zginacz biodra, który złapało podczas akcentu PRZED Cracovią i który trzymał do tej pory. 🙂 Manipulacje powięziowe rządzą!
Przez te wszystkie tygodnie nie byłem w stanie obciążyć lewej strony tak jak obciążam prawą...
Zobaczymy jak to się zachowa dalej, czy nie wróci.
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
Wysłany przez: @tomcatAle masz ogarnięty protokół ćwiczeń po tym zabiegu? Tak, że kiedyś będziesz wiedział, że możesz wrócić?
Na razie protokół jest taki, że nie mogę wrócić do końca życia, hehe
Wrócić więc chcę do swojego starego fizjo. Po wczorajszym wyniku dokładniejszego rezonansu większych zmian po 5 latach jeżdżenia na rolkach nie widzę, choć opis jest rozległy. Od wczoraj cykam się dwa razy mniej jednak, ale jednak.
Dziś pojeździłem i maraton raczej bym przejechał, ale jednak dmucham na zimne.
Jutro Puchar Mazowsza
Kasia od Szyszkownika jest faworytką do podium w open według mnie. Także rywalizacja będzie ciekawa. Wygrać maraton wśród kobiet może 15-letnia Julia, z którą jechałem swój pierwszy maraton, kiedy ona miała 13 lat.
Za podium w Mińsku są najwyższe nagrody pieniężne w Polsce. Przebili Cracovię.
1-msc - 2500zł
2-msc - 1500zł
3-msc - 1000zł
W sumie pula nagród to 13000zł.
Na tą sumę pokusiło się 57 osób w sumie. Tyle przejedzie maraton.
Ta liczba to jakieś nieporozumienie. Nie ma żadnej dziewczyny która walczyła o jakieś podia w ostatnich sezonach. Jest ich tylko 15.
Jeżeli nagrody pieniężne nie przyciągają najszybszych w Polsce, to oni nie przyciągną większej frekwencji, a bez tego impreza już jest chyba klapą.
Panom w tym @sebu życzyłbym powodzenia, ale pierwsza trójka wśród panów jest wyraźnie mocniejsza. Za to zazdroszczę tego pociągu, bo już widzę jaki fajny się uformuje.
II Wyścig Na Rolkach z okazji Dni Rydułtów
27.VIII.2023 Rydułtowy woj Śląskie
https://www.facebook.com/groups/638167629572364/posts/6276796595709411
Jakoś nigdy mnie ten sierpniowy nie przekonywał. Nie planowalem nawet by tam być.
Ale wymówka organizatorów dosyć "głupia" bo można to przełożyć na inny termin; można coś wymyślić jak się chce.
26 sierpnia jest puchar Śląska, więc Gdańsk byłby trzecim (pierwszym w kolejności) weekendem rolkowym na przestrzeni 2 tygodni. Tym bardziej powinni go przenieść.
Ja się cieszę na Katowice, bo w końcu coś się zaczyna dziac. Oby tylko trasa była ciekawa.
Pewnie teraz większa frekwencja będzie w Katowicach przez odwołany Gdańsk.
Szkoda, z maratonem przepadł mi weekend nad morzem. W Pucharze Śląska też nie wezmę udziału bo koliduje z innym wyjazdem.
"Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Dokładnie. Kiepski asfalt w Gdańsku był - nie szkoda tych zawodów.
Widawa już na MP nie zdąży, ale może Katowice wezmą.
Ja mam inne zdanie 🙂 Owszem, daleko od Krakowa, Pendolino drogie, jednak impreza była typowo rolkarska i szkoda, że znika...
A tak swoją drogą, to jaki jest Wasz typ, z aktualnych lub byłych już zwodów, na idealną trasę? 😉
@sebu
Jak dla mnie Mazury:)
Nie tylko sam asfalt, ale w otoczeniu przyrody, w lesie. Mi się taki klimat podoba. Jedynie na nawroty trochę ciasne, ale całość na PLUS.
Ale przypuszczam, że wielu fajnych tras nie widziałem i znajdą się być może lepsze.
@andreee
Mazury nie nadają się na Mistrzostwa Polski ze względu na nawrotkę przed metą, gdzie zdublowani zawracają wprost na finiszującą czołówkę.
@sebu
W Łodzi też była świetna atmosfera, ale może ranga Mistrzostw Polski ma na to wpływ? Zależy pod jakim względem pytasz o idealną trasę. Mazury mają najlepsze otoczenie i dobrą nawierzchnię, ale dla sportu inne będą lepsze.
Byłem tylko na 7 różnych trasach maratonu.
Pod względem przeprowadzenia zawodów:
1. Cracovia
2. Runda Widawa
3. Katowice
4. Koronowo
5. Mazury
6. Gdańsk
7. Łódź
Pod względem samej jazdy:
1. Mazury
2. Cracovia
3. Koronowo
4. Katowice
5. Runda Widawa
6. Gdańsk
7. Łódź
Nie mogę się zdecydować, za duży wybór 🙂
"Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Wysłany przez: @sebuJa mam inne zdanie 🙂 Owszem, daleko od Krakowa, Pendolino drogie, jednak impreza była typowo rolkarska i szkoda, że znika...
Dokładnie. Szkoda imprezy. I co ważniejsze, dla mnie to był taki pewniak - jak inne popadają, to przynajmniej można pojechać do Gdańska. A tu... Jak Szyszkownik nie raz mówił/pisał "jedź, póki jest".
Te zawody były podwójnie fajne, bo z punktu widzenia W-wy, można była wsiąść w pociąg, zrobić maraton i wrócić pociągiem. A i towarzystwo w ciuchci czasem się fajne trafiało :D.
Asfalt nie taki straszny jak go malują. Jeździłem po gorszych 😀
Wysłany przez: @pietaW Łodzi też była świetna atmosfera, ale może ranga Mistrzostw Polski ma na to wpływ?
1 i 2 eydjca w Łodzi była bardzo fajna pod względem organizacji. To 3 edycja ich położyła jak zrobili u siebie MP - bo nagle wyszło, że ludzie z licencją jechali z innym wyścigu (oddzielny ranking), niż ludzie bez licencji.
Tu wyszedł brak synchronizacji z PZSW i to, że ludzie nie czytaja regulaminów. W efekcie na Łodź wywał się hate, na który nie zasłużyli.
Efekt - zawinęli się z podwórka rolkowego :(.
I niestety tak będzie z wieloma wyścigami - bo jak przyjeżdża 150 osób to nie ma szans, żeby się to spinało finansowo.
Bo oprócz kosztów stałych - niezależnie od geografii:
- pomiar czasu
- zabezpiecznie medyczne
- pakiety, medale i puchary
Dochodzą koszty lokalne - m.in. im większe miasto tym większy koszt zamknięcia trasy... O ile sie nie mylę Warszawa ma oficjalny cennik za kilometro-godzinę. Bez sponsora z samych pakietów się tego nie uciągnie.
-
Zawody rolkowe 2024
6 dni temu
-
Kicking Asphalt 2k23
1 tydzień temu
-
Kicking Asphalt 2022
9 miesięcy temu
-
Zawody rolkowe 2022
12 miesięcy temu
Ostatni post: Dzienniczek Lotnika. 😉 Najnowszy użytkownik: lukaszm9 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte