Sezon 2022-2023 rolki i nie tylko
Może Was to zdziwi, ale IMHO Simmonsy zostały zdetronowane. Kosztują krocie, a jak się weźmie do ręki LGO Ultimate, to naprawdę czuć jakość.
A cena niższa.
https://eoskates.com/en-eu/products/lgo-ultimate
Jedno co jest na zdecydowaną korzyść simmonsów to znakomite wielopunktowe bloki.
Jednak jeśli ktoś ustawia szynę blisko położenia neutralnego to nie robi różnicy.
Zwróćcie uwagę że LGO ma trzy kształty w każdym rozmiarze: normalny, szeroki i wąski. Przy czym szeroki jest zrobiony pod płaskostopie, więc podeszwa ma inny kształt.
W dalszym ciągu nic nas nie zwalnia od przymierzania. 🙂
- Dziś robimy czego innym się nie chce, a jutro czego inni nie potrafią.
Wysłany przez: @tomcatMoże Was to zdziwi, ale IMHO Simmonsy zostały zdetronowane. Kosztują krocie, a jak się weźmie do ręki LGO Ultimate, to naprawdę czuć jakość.
A cena niższa.
Tomek ale do których SR porównujesz? Bo Dashe cały czas sporo tańsze...
Na stronie Simmonsa zniknęły nowe Rush 2.0 - ciekawe.
Natomiast Bont robi swój główny model w czterech szerokościach:
https://europe.bont.com/collections/inline-speed-skating-boots/products/bnt-195mm-inline-speed-skate-boots?variant=34338106671235
Kwestia dostępności. Simmonsy są po prostu w polskim sklepie do przymierzenia. LGO i Bont nie. A czy cena gra rolę, kiedy jest tak trudno dopasować sobie buta, w którym spędzi się mnóstwo godzin i zrobi tysiące kilometrów?
No właśnie SR strasznie podrożały. Ja za swoje FLY płaciłem 1900 a teraz widziałem ponad trzy klocki.
Te bloki może i fajne ale jakość śrub średnia. Na początku jak korygowałem ustawienie szyn to już widać było, że metal miękki ale śruby dało się odkręcić. Jak już ustawiłem i trochę pojeździłem na zimę na treningi na hali przyszła mi ochota założyć szynę 4x100 i okazało się że już śrub nie odkręcę. Wszystkie cztery złapały mocno a gniazda na klucz wyrobiły się na okrągło od pierwszej próby odkręcenia.
Hej,
@Andreee - zapomnij, że wysokiej klasy buty będą miękkie. Mają trzymać nogę i koniec.
@qbajak - do Rushy oczywiście. Top to top. Dashe to w simmonsie niższy model.
@pieta - bo pojawiły się Rushe 3.0. Trzeba poczekać.
Niestety nie ogarnąłem na Skating Village przymierzania. Chłopaki przymierzali, a ja w tym czasie miałem networking z teamem mistrzów Powerslide. Miałem okazję zrobić sobie focię z młodziutką mistrzynią świata 🙂
@jaca666 - zatrudnij wykrętak, albo lepiej zanieś do serwisu - może być i rowerowy. Mają na codzień takie przygody. Czasami wystarczy wbić torx'a, ale to naprawdę trzeba mieć wyczucie.
Śruby Simmonsa do szyn są bardzo miękkie. Trzeba mieć porządnego imbusa (lekko spuchniętego) 🙂
Albo od razu poszukać kompletu innych. Chyba warto zainwestować w śruby Powerslide'a 10zł za sztukę. Są rewelacyjne.
A może specjalnie robią takie miękkie żeby przypadkiem gwintu tego cudownego monobloku nie zniszczyć w Simmonsach
Wysłany przez: @tomcat@qbajak - do Rushy oczywiście. Top to top. Dashe to w simmonsie niższy model.
Dokładnie, tyle, że jak komuś leżą Dashe, to już w Rushe nie wejdzie (ja nawet stopy nie wsadziłem bo się nie dało). Także nie ma co prównywać "top" marek. Najpierw to trzeba znaleźć 2 pary butów, ktore leżą żeby się zastanawiać które lepsze 😛
Wysłany przez: @tomcat@jaca666 - zatrudnij wykrętak, albo lepiej zanieś do serwisu - może być i rowerowy. Mają na codzień takie przygody. Czasami wystarczy wbić torx'a, ale to naprawdę trzeba mieć wyczucie.
Wykrętakiem dasz radę sam. Strachu nie ma.
Wysłany przez: @pietaA może specjalnie robią takie miękkie żeby przypadkiem gwintu tego cudownego monobloku nie zniszczyć w Simmonsach
Ja tam nie narzekam - działają ok, a nawet niebieskim locklite musiałem je doklejać jak w zimę miałem przytwierdzoną płozę...
W sobotę zrobione 21km i to zaledwie trzecie (wyjście) 21km po maratonie w Katowicach Jeżdżę mało, ale za każdym razem identyczny czas i zaskakująco dobry jak na obecne warunki. Forma jeszcze całkowicie nie odeszła.
W międzyczasie trochę pojeździłem na FRA. Fajnie sobie odskoczyć na 80mm
Może wróci...
Ostatni post: Dzienniczek Lotnika. 😉 Najnowszy użytkownik: corazonbown129 Ostatnie posty Nieprzeczytane Posty Tagi
Ikony forów: Forum nie zawiera nieprzeczytanych postów Forum zawiera nieprzeczytane posty
Ikony wątków: Bez odpowiedzi Odwpowiedzi Aktywny Gorący Przyklejony Niezaakceptowany Rozwiązany Prywatny Zamknięte